Sağlık Göz Tansiyonu Nasıl Ölçülür? Göz Tansiyonuna Nereden Bakılır?

Göz Tansiyonu Nasıl Ölçülür? Göz Tansiyonuna Nereden Bakılır?

06.07.2022 - 16:37 | Son Güncellenme:

İnsanların hayattan zevk almasını sağlayan beş duyu organlarıdır. Beş duyu organlarının görevlerini yerine getirmeleri onların sağlıklı olmasına bağlıdır. Bu organların sağlıklı bir şekilde çalışmalarıyla insanların hayattan aldıkları keyif arasında sıkı bir bağ vardır. Bu organlardan herhangi birinde meydana gelen bir aksama diğer organlarında görevini düzgün yapamamasına sebep olacaktır. Peki, beş duyu organımızdan gözü ilgilendiren göz tansiyonu hakkında bilmemiz gerekenler nelerdir? İşte, göz tansiyonu hakkında merak edilenler.

Göz Tansiyonu Nasıl Ölçülür Göz Tansiyonuna Nereden Bakılır

 

 Göz sağlığı insanların hayat kalitesini etkileyen durumların başında gelir. Küçük yaşlardan itibaren rutin kontrolleri olan göz, büyük küçük herkesi ilgilendiren bir konudur. Günümüzde insanlar göz sağlığına gereken önemi vermekte ve bu hususta yapılması gerekenleri yerine getirmektedirler.

Haberin Devamı

 Göz Tansiyonu Nasıl Ölçülür? 

 İnsanlarda göz tansiyonunun olup olmadığını bilmenin en kolay yolu göz tansiyonunun ölçülmesidir. Alanında uzman kişiler göz tansiyonunu tonometre adı verilen bir aletle ölçerler. Göz tansiyonunu ölçmenin birkaç yolu vardır. Bunlardan biri göze hava üflenerek bir basıncın oluşturulmasıdır. Bu şekilde göz tansiyonu ölçülebilir. Göz tansiyonunu ölçmenin bir başka yolu da anestezi özelliği olan bir damlanın göze damlatılması sonucu yapılan ölçümdür.

 Göz tansiyonu rahatsızlığı ilk başlarda pek de belirti vermeyen sinsi bir hastalıktır. Bu nedenle ilk başta insanlar tarafından pek fark edilmez. Bu hastalık tamamen tedavi edilmediğinden kontrol altına alınması son derece önemlidir. Eğer hastalık kontrol altına alınmazsa ilerde görme kaybına neden olabilir. Hatta ilerleyen safhalarda körlüğe bile neden olabilir.

Haberin Devamı

 Göz Tansiyonuna Nereden Bakılır?

 Gözle ilgili her şikayet için göz doktoruna başvurulmaktadır. Göz tansiyonu teşhisi içinde göz doktoruna gidilmesi gerekir. Göz tansiyonu göz kanallarındaki tıkanıklık sonucu meydana gelir. İnsanların bunu anlaması nerdeyse imkansızdır. Doktorlar göz muayenesi sonucu bunu anlayabilirler.

Göz tansiyonu bazen berberinde gözde ağrı, bulanık görme, mide bulantısına da sebebiyet verebilir.

 

Yazarlar