Yemek Gravyer Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

Gravyer Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

06.08.2021 - 15:17 | Son Güncellenme:

Dünya çapında birçok farklı peynir çeşidi bulunur ve bu peynirler içerisinde gravyer peyniri de gelmektedir. Bu peynirin nasıl yapıldığı ise merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki, gravyer peyniri nedir, nasıl yapılır? İçindekiler nelerdir tüm detayları ile derledik.

Gravyer Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır İçindekiler Nelerdir

Yabancı kökenli bir peynir olarak gravyer peyniri, Türkiye'de de belli malzemeler üzerinden yapılabilmektedir. Özellikle belli başlı bazı bölgelerde son dönemlerde çok fazla yapıldığını söylemek mümkündür.

Gravyer Peyniri Nedir?

İsviçre kökenli bir peynir olması ile beraber, gravyer peyniri bazı kısımlarında 1 cm’den büyük deliklerin olduğu peynir çeşitleri içerisinde gelir. Genel olarak sarı renkli bir peynir olması ile beraber, kabuğu ise koyu bir sarı renktir.

Gravyer Peyniri Nasıl Yapılır?

Gravyer peyniri Türkiye'de Kars kaşarı olarak da bilinmektedir. Oldukça uzun bir süre sütün yoğrulup mayalanması ile beraber, daha sonra dinlendirilmesi üzerinden politika lezzetli bir olanak tanımaktadır. Genelde tam yağlı inek sütünden yapılır. Sütün belirli aşamalardan geçerek özel olarak yoğrulması eşliğinde ele alınır.

Gravyer Peyniri İçindekiler Nelerdir?

Gravyer peyniri içerisinde özellikle Kars'ın yüksek alanlarında yetişmiş olan ineklerin sütü kullanılır. Aynı zamanda bölgeye bağlı olarak içerisinde birçok yöreye ait bitkiler değerlendirilmektedir. Özel olarak sütün mayalanması ve yoğrulması ile beraber doğal lezzeti üzerinden hazırlanmaktadır. Hazırlanması için ise oldukça uzun bir süre gerektiğinden dolayı kolay bir peynir türü de değildir.

 

Yazarlar