Alternatif Tıp Gripten koruyan besinler nelerdir?

Gripten koruyan besinler nelerdir?

09.03.2018 - 10:54 | Son Güncellenme:

Havaların soğuması ile birlikte grip salgınında artış görülmektedir. Doğru besinleri yeterli miktarda tüketerek gripten korunmak mümkündür.

Gripten koruyan besinler nelerdir

Gripten koruyan besinlerin tüketilmesi kış aylarında büyük önem arz etmektedir.

Haberin Devamı

Elma

Herkes tarafından çok sevilen bu meyvenin vitamin zenginliği bir hayli fazladır. Vücudu gribal hastalıklara karşı korur.

Balık

Balık, kış aylarında haftada en az 2 defa tüketilmesi gereken bir besindir. İçerisindeki omega-3 vücudu gribal enfeksiyonlardan uzak tutar.

Portakal

İçerisinde C, B1, B2, A ve P vitaminleri, magnezyum, kalsiyum, potasyum bulunduran portakal, kış aylarında vazgeçilmeziniz olmalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Tansiyon dengeleme ve kandaki kolesterol seviyesini düşürme özelliği vardır. Ayrıca kanı temizler ve cilt güzelliği için de çok önemlidir.

Greyfurt

Genel olarak ekşi tadı yüzünden pek hoşlanılmasa da greyfurt şifalı bir besindir. Kalbe faydalıdır. Damarları güçlendirir.

Haberin Devamı

Soğan

Soğan kokusundan dolayı sosyal hayatta pek tercih edilmese de önemli bir antibiyotiktir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Mandalina

Mandalina da portakal gibi C vitamini bakımından zengindir. Gribal enfeksiyonlara karşı direnç gösterir. İçerdiği potasyum sayesinde yüksek tansiyonun düşmesini sağlar.

Muz

Muz serotonin hormonu salgılanmasına yardımcı olur. Mutluluk verir. Yorgunluğa iyi gelir. Rahat bir uyku çekilmesini sağlar. Ayrıca dolaşım sistemine de iyi gelir.

Nar

Yemesi zor bir meyve olsa da narın çok fazla yararı vardır. Antioksidan özelliği fazladır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca kan yapıcıdır. Kansere karşı doğal bir savaşçıdır.

Zencefil

Zencefil, enfeksiyonlara karşı iyi bir koruyucudur. Çay olarak tüketilebilir.

Ceviz

Ceviz selenyum kaynağıdır. Her türlü gribal rahatsızlığa karşı koruyucudur.

Bal

Bal yapısı sebebiyle anti bakteriyeldir. Balı yoğurdunuza ya da çaylarına ekleyerek tüketebilirsiniz.

Badem

Badem E vitamini içeren bir başka besindir. Her gün tüketilen badem vücudu gribe karşı korur.

Kivi

Kivi, vücudun C vitamini ihtiyacını karşılamak için uygun bir meyvedir. Ayrıca içerisinde C, B1, B2 vitaminleri, kalsiyum, fosfor, demir ve protein bulunur. Kış aylarında günde 1 adet kivi yemek gribal enfeksiyonlara karşı savaşmanıza yardımcı olur.

Yulaf

Yulaf, E ve B vitamini içerir. Ayrıca yüksek lif içeriğiyle uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur.

Haberin Devamı

Mantar

Mantar, bağışıklık için önemli bir göreve sahiptir. Vücudun virüsü (Beta-glucan gribine karşı) tanımasını ve yok etmesini sağlar.

Ayva

Ayva; C, B1, B2, A vitaminleri yönünden zengin bir besindir. Kış aylarında gribe karşı korunmanıza büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

Yazarlar