Sağlık Gtos Terapi Nedir, Nasıl Uygulanır? Gtos Terapi Hangi Hastalıklarda Önerilir?

Gtos Terapi Nedir, Nasıl Uygulanır? Gtos Terapi Hangi Hastalıklarda Önerilir?

06.07.2022 - 12:44 | Son Güncellenme:

GTOS (Golgi Tendon Organı Stimülasyonu) terapi, kas ve iskelet sistemini oluşturan en önemli doku rahatsızlıklarında kullanılan, boyun fıtığı, bel fıtığı ve fibromiyalji gibi pek çok rahatsızlıkta etkili olan ve herhangi bir yan etkisi olmayan ileri düzey bir manuel terapi seçeneğidir. GTOS terapi nedir, nasıl uygulanır sizler için derledik.

Gtos Terapi Nedir, Nasıl Uygulanır Gtos Terapi Hangi Hastalıklarda Önerilir

GTOS Terapi, cihazı ile uzman fizyoterapistler tarafından uygun bölgelere uygun miktarda bir basınç uygulayarak ağrı, spazm, ağrı döngüsünü ortadan kaldırmayı amaçlar.

Haberin Devamı

GTOS Terapi Nedir?

GTOS (Golgi Tendon Organı Stimülasyonu) terapi, kas ve iskelet sistemini meydana getiren başlıca doku rahatsızlıklarında tercih edilen, boyun fıtığı, bel fıtığı ve fibromiyalji gibi rahatsızlıklarda etkili olan ve herhangi bir yan etkisi olmayan ileri düzeyde bir manuel terapi seçeneğidir.

GTOS Nasıl Uygulanır? 

GTOS Terapi Uzmanı, fizyoterapistler tarafından deri altına nüfuz etmeden ileri düzey teknikler sayesinde uygulanan bu yöntem, çağımızın en önemli buluşları arasında yer alır. Bu yöntem sayesinde, GTOS Terapi cihazı ile uzman fizyoterapistler tarafından gerekli noktalara uygun miktarda basınç uygulayarak yapılır. Bu yöntem, ağrı, spazm, ağrı döngüsünü ortadan kaldırmayı hedefler. 

Haberin Devamı

GTOS Terapi Hangi Hastalıklarda Önerilir?

GTOS Terapi, başta bel ve boyun fıtığı başta olmak üzere tüm iskelet ve kas sistemi rahatsızlıklarında başarılı ile uygulanır. Yaklaşık olarak 14-15 yıllık bir geçmişi olan bu terapi yöntemi, uluslararası camia da sözü geçen pek çok bilim insanı tarafından önerilir. GTOS Terapi, alanında uzman fizyoterapistler tarafından, özgün patentli bir cihaz ile ve deri altına girmeden uygulanan manuel bir tekniktir.

-Fibromiyalji

-Bel fıtığı ve boyun fıtığı

-Omurga problemlerinden kaynaklı ağrılar

-Miyofasiyal ağrı gibi rahatsızlıkların tedavisinde bu yöntem çok sık kullanılır. Aynı zamanda günümüzde uzman hekimler aracılığı ile yapıldığı zaman çok olumlu sonuçlar ortaya çıkarır.

Yazarlar