Genel Sağlık Günde 3 adetten fazla içerseniz bu durumlarla karşılaşabilirsiniz! Mutlaka dikkat edin

Günde 3 adetten fazla içerseniz bu durumlarla karşılaşabilirsiniz! Mutlaka dikkat edin

07.08.2023 - 14:27 | Son Güncellenme:

​​Bazı içeceklerin günlük olarak belirli bir seviyenin üzerinde tüketilmemesi gerekir. Özellikle üç adetten fazla içilmemesi gereken içecekler vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Günde 3 adetten fazla içerseniz bu durumlarla karşılaşabilirsiniz Mutlaka dikkat edin

Ülkemizde içecek alışkanlığı oldukça çoktur. Bazen yemeklerin yanında bazen ise yemeklerin üzerine içecek içilir. Ayrıca günün birçok saatinde içecek tüketmek mümkündür. Ancak bazı içecekleri günde üç adetten fazla içmek ciddi sıkıntılara yol açar. Bunun için içecek tüketiminin bilinçli şekilde olmasına özen göstermek gerekir. Soda, çay, kahve ve daha birçok içeceğin günlük şekilde sıkça tüketildiğini görebiliriz. 

Haberin Devamı

Günde 3 Adetten Fazla İçerseniz Bu Durumlarla Karşılaşabilirsiniz! Mutlaka Dikkat Edin.

Kahve İçme Miktarı Çok Önemli

Günlük olarak kahve tüketen kişi sayısı son derece fazladır. Kendimizde dahil olmak üzere birçok kişinin kahve içerek gününü geçirdiği görülür. Tabi bu durumun aşırı olması sıkıntı yaratır. Çünkü günde en fazla üç adet kahve içmek lazımdır. Aksi halde olumsuz sonuçlar sizi bekler.

Günde üç adetten fazla kahve içildiği zaman fizyolojik ve psikolojik olarak zararları vardır. Özellikle kalp atışınız ve nefes alıp vermeniz değişebilir. Zaten günde üç adetten fazla kahve içen kişiler anormal durumlar ile karşılaşabilirler.

Sodayı Günde 2-3 Adet İçmek Yeterli

Sodanın son derece faydalı olduğum bilmeyen yoktur. Özellikle yemeklerin ardından soda içmek çoğu kişide alışkanlık olmuştur. Ancak burada dikkat edilecek hususlar vardır. Çünkü sodanın günde 2-3 adet içilmesi yeterli görülür. Bu sayıyı aştığınız zaman problemler çıkar.

Haberin Devamı

Sodanın günde üç adetten fazla içilmesi mide sorunu yaşamanıza yol açar. Ayrıca böbrek rahatsızlığı yaşama durumunuz ortaya çıkabilir. Bunun için sodayı günde en fazla üç adet içmelisiniz. Ayrıca yararlı olan sodayı zararlı hale getirmek hiç mantıklı değildir. Bundan dolayı günde üç adet soda dışına çıkmamaya çalışın. Günlük soda tüketimi ideal olarak 2-3 adettir. 

Gazlı İçecek Tüketirken Dikkat! 

Gazlı içecekler arasında kutu olarak ya da şişe olarak sunulan ürünler daha çok tercih edilir. Tabi bazı kişiler bu içeceklerden çok fazla içerler. Genel olarak 330 ml. olarak baz alınan gazlı içeceklerden fazla içmemek lazım. Özellikle günde 3 adet bu içeceklerden tüketirseniz eğer işler yolunda gitmeyebilir. Bunun için kendinize mutlaka dikkat etmeniz tavsiye edilir. 

Gazlı içecekler genel olarak aşırı tüketim sonucunda hastalıklara neden olabilir. Bunun için dikkatli olarak hareket edin. 330 ml. olarak baz alınan gazlı içecekten bir adet içmek bile yeterlidir. Zaten günde üç adetten fazla içtiğiniz zaman rahatsız olmaya hemen başlayabilirsiniz. 

Günlük 3 Adet Üzerinde Meyveli Soda İçilmemeli

Haberin Devamı

Sade soda içemeyen çoğu kişinin tercihi genelde meyveli soda olur. Bundan dolayı meyveli soda tüketimi oldukça fazladır. Ancak meyveli sodayı fazla içtiğiniz zaman vücudunuz zarar görür. Meyveli sodada yer alan içerikler vücudunuzda birikir. Buda kısa süre sonra çeşitli hastalıklar oluşumuna yol açar. Herkesin bu konuda duyarlı hareket etmeleri önemlidir. 

Meyveli soda normal sodaya göre daha az yararlı olarak bilinir. Yine de birçok kişinin meyveli soda sevdiği bilinir. Limonlu, elmalı ve daha birçok meyveli soda bulmak mümkündür. Fakat günde 3 adetten fazla meyveli soda içmeniz hayatınızı zora sokacaktır. Buna kesinlikle dikkat etmeye özen göstermeniz gerekir.

Çayı Günlük Olarak Kararında İçin 

Çayın ülkemizde son derece çok içildiği bilinir. Özellikle günlük içilen çay miktarı bardak olarak çok fazladır. Ancak 3 bardak çaydan fazla içmek günlük miktarın aşılması anlamına gelir. Yani günde 3 adet çay içmeniz yeterli görülür. Buna dikkat etmezseniz eğer vücut dengeniz bozulabilir. Özellikle çok sık tuvalete çıkmak zorunda kalabilirsiniz.

 

Yazarlar