Sağlık Güneş Lekesi Nedir, Neden Olur? Ciltteki Güneş Lekeleri Nasıl Geçer?

Güneş Lekesi Nedir, Neden Olur? Ciltteki Güneş Lekeleri Nasıl Geçer?

11.03.2021 - 11:26 | Son Güncellenme:

Güneş lekeleri pek çok insan için can sıkıcı bir durum oluşturan cilt sorunları arasında kendisine yer bulmaktadır. Bunun yanında sıklıkla rastlanan cilt sorunlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizin içini Güneş lekesi nedir, neden olur? Ciltteki güneş lekeleri nasıl geçer şeklinde çok sıklıkla sorulan soruların yanıtlarını tüm detayları ile birlikte derledik.

Güneş Lekesi Nedir, Neden Olur Ciltteki Güneş Lekeleri Nasıl Geçer

 Güneş lekeleri genetik bir etkenin söz konusu olmasının yanı sıra yanlış güneşlenme sonucunda da ortaya çıkabilmektedir. Çoğu insan yaz aylarının gelmesini sabırsızlıkla bekler. Yaz denilince akla ilk olarak deniz, kum, güneş gelir. Güneşin insan cildine önemli faydaları olduğu kadar zararları da vardır. Güneş lekeleri ise güneşin olumsuz etkilerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Haberin Devamı

 Güneş Lekesi Nedir, Neden Olur?

 Güneş lekesi, güneşin olumsuz etkilerinden biri olarak ortaya çıkan bir cilt sorunudur. Pek çok insan sıcak güneşin altında daha hızlı bir şekilde bronzlaşmak için düşük faktörlü güneş kremleri kullanmayı tercih ederek vücudunda kahverengi lekelerin oluşmasına neden olabilmektedir. Cilt üzerinde oluşan bu lekeler vücutta kalıcı kalıcı bir hale gelmektedir.

 Güneş altında çok uzun süre kalmak cilt zerinde leke oluşturarak derinin nem dengesini bozar ve aynı zamanda kurumasına neden olur. Sonbaharın gelmesi ile beraber ciltteki lekeler kendini daha fazla belli eder ve genellikle de bu dönemlerde lekeler için çareler aranmaya başlanır. Güneş altında bronzlaşmak cildinizde koyulaşmanın haricinde herhangi bir fayda sağlamaz ve geri dönüşü kişilere genellikle hoş olmayan güneş lekeleri olarak geri dönmektedir.

Haberin Devamı

 Ciltteki Güneş Lekeleri Nasıl Geçer?

 Ciltteki güneş lekelerini geçirmek için uygulanabilecek olan bazı doğal yöntemlerin varlığı söz konusudur. Bunlardan biri; limon, yumurta, kil ve toz tarçından elde edilen bir karışımdır. Karışımın hazırlanması için ise tüm bu malzemelerden sadece bir çorba kaşığı kullanılması yeterli olmaktadır. Yumurtanın ise sadece akının hazırlanacak olan karşıma eklenmesi gerekir.

 Tüm bu malzemeleri homojen bir kıvama getirilerek elde edilen karışımı cildinize uyguladıktan sonra 15 dakika bekletip bu sürenin bitiminde bol su ile durulamak gerekmektedir. Ayrıca limon ve sodayı tonik haline getirdikten sonra cilde uygulayarak da güneş lekelerini geçirmek mümkün olmaktadır.

Yazarlar