Güzel bir burunda olması gerekenler

Günümüzde birçok kişi sahip olduğu burun şeklinden ve işlevinden memnun değil. Kimisi doğal burun şeklinden, kimisi geçirdiği kaza nedeniyle burnunun aldığı şekilden, kimisi ise yaptırmış olduğu başarısız burun estetiğinden şikayet eder.

İdeal bir burnun sahip olması gereken özellikler

Yeni burun tasarlanırken ideal burun ölçülerine dikkat ediliyor. İdeal bir burunda burun yüzün tam ortasını kaplar. Nazolabial açısı an fazla 90 derece olmalıdır. Profilden bakıldığında burnun alt çizgisi ile burun sırtı arasındaki açı 30 derece olmalıdır. Burun sırtı düz olmalıdır. Ayrıca burun delikleri simetrik ve yumuşak kıvrımlara sahip olmalıdır. Tüm bunların yanı sıra nefes alma işlevini kusursuz bir şekilde yerine getirebilmelidir.

Haberin Devamı

Burun estetiği tüm dünyada en fazla talep estetik operasyon çeşididir. İnsanlar çoğunlukla aşırı büyük, çok uzun, fazla geniş, etli, kemerli, asimetrik burun ucu ya da eğrilik gibi şikayetler ile estetik cerrahiye başvuruyor. Hastaların büyük bir çoğunluğu ise ameliyatın kendisinden değil, ameliyatın ardından sahip olacağı yeni burnun görünümünden memnun kalmamaktan ya da doğal görünmemesinden korkuyor.

Estetikli burunlar artık daha doğal görünüyor

Günümüzde estetik cerrahlar, ileri teknolojili teknikler ve cihazlar kullanıyor. Bu sayede hastanın çeşitli açılardan alınmış görüntüleri üzerinde altın oran hesaplamaları yaparak burnun yeni şekline hastayla birlikte karar verebiliyor. Yeni burun tasarımı yüzün diğer uzuvları ile ölçeklendiriliyor ve mimikler ile daha uyumlu hale getirilebiliyor. En önemlisi yapılan bu tasarım üç boyutlu çizimler ve 3D mask tekniği ile hastaya ameliyat öncesinde gösterilebiliyor. Böylece hastalar ameliyattan sonra nasıl buruna sahip olacaklarını bilerek ameliyata giriyor. Bu sayede ameliyat sonrasında kötü sürprizlerle karşılaşmıyor, burun estetiği ameliyatına çekinmeden girebiliyor.

Dolgu ve botoks ile ameliyatsız burun estetiği

Burun estetiği ameliyatları kapalı teknik ile yapılan cerrahi operasyonlarla kırmadan, dikişsiz bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Birkaç günlük iyileşme süreciyle oldukça da zahmetsiz geçebiliyor. Ancak her burnun mutlaka ameliyat ederek düzeltilmesi gerekmiyor. Günümüzde burnun şeklini değiştirmek için dolgu enjeksiyonları da kullanılıyor. Üstelik boyut değişiklikleri yani küçültme ameliyatları hariç birçok burun sorunu ameliyatsız bir şekilde 15-20 dakika içinde tedavi edilebiliyor. Sonuçları hemen görülebilen bu uygulamaya talep her geçen daha da artıyor.

Haberin Devamı

Eğer burnunuzda şekil ve işlev problemi varsa estetik cerrahinin size sunduğu imkanlardan faydalanabilirsiniz. Siz de burnunuzdaki sorunlardan kurtulabilir ve yaşam kalitenizi daha da yükseltebilirsiniz.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com