Alternatif Tıp Hafızayı canlı tutan o bitki: Çay olarak tüketildiğinde unutkanlığa iyi geliyor

Hafızayı canlı tutan o bitki: Çay olarak tüketildiğinde unutkanlığa iyi geliyor

09.10.2023 - 14:58 | Son Güncellenme:

Hemen hemen her yaşta karşılaşılabilen unutkanlık can sıkıcı bir durumdur. Hafızayı güçlendirip unutkanlığı azaltan o çayın tarifini ise sizinle paylaştık. İşte detaylar…

Hafızayı canlı tutan o bitki: Çay olarak tüketildiğinde unutkanlığa iyi geliyor

Stres, ağır depresyon, sinir sistemi bozuklukları gibi faktörler unutkanlığa yol açabilir. Ancak, unutkanlığın en büyük nedenlerinden biri yetersiz beslenme olabilir. Beslenme eksiklikleri nedeniyle vücudun ihtiyaç duyduğu önemli vitamin ve mineraller alınmazsa, hafıza ve bilişsel fonksiyonlar üzerinde olumsuz etkiler görülebilir.

Haberin Devamı

Bu vitaminler, unutkanlığa karşı çözüm sunabilir ve bunların eksikliği unutkanlık riskini artırabilir. Başta B vitaminleri (özellikle B12, B6 ve folik asit), D vitamini, omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar gibi besin maddeleri unutkanlıkla mücadelede önemlidir. Bu besin maddelerini yeterince almak, bilişsel fonksiyonları ve hafızayı destekleyebilir. Unutkanlığa iyi gelen bazı bitkiler de bulunur. Unutkanlığa birebir iyi gelen o çayı ve tarifini sizinle paylaştık…

Hafızayı güçlendiriyor

Biberiye içerisinde bulunan A, C, B1, B6 ve B9 vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, manganez ve demir açısından zengin bir kaynaktır. Hafızayı güçlendirip konsantrasyonu artırır. Unutkanlığın azalmasına yardımcı olabilir. Yaşa bağlı zihinsel sorunlara iyi gelir.

Haberin Devamı

Biberiye çayı tarifi

Biberiye çayı demlenirken bazı detaylara dikkat edilmesi gerekir. Biberiye çayı kafeinsiz olduğu için gün boyu rahat bir şekilde tüketilebilir. Sağlık açısından oldukça yararlı olan biberiye çayını demlerken dikkatli olmak gerekir.

Hafızayı canlı tutan o bitki: Çay olarak tüketildiğinde unutkanlığa iyi geliyor

Özellikle bu çayı hazırlamak için taze ve ya toz biberiye kullanılabilir. Küçük bir cezvenin içerisine su konularak kaynatılır. Sonrasında ise bu suyun içerisine bir miktar toz ve ya taze biberiye eklenir. Bu karışım birlikte 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra demlenmeye bırakılır. Biberiye tüm aromasını suya bıraktıktan sonra biraz ılıması beklenerek çay süzülür. fincana alınan biberiye çayına bal eklenerek tüketilir.

Biberiye çayı faydaları

Biberiye çayı, içerdiği antioksidanlar sayesinde vücuda serbest radikallerle savaşma yeteneği kazandırabilir. Bu, hücresel hasarı azaltmaya yardımcı olabilir.

Biberiye çayı, sindirim sistemi sağlığını desteklemek için kullanılabilir. Özellikle sindirim sorunları, gaz ve mide rahatsızlıkları için rahatlatıcı etkilere sahip olabileceği düşünülmektedir.

Biberiye çayı, bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri olabilecek C vitamini ve diğer besin maddelerini içerebilir.

Hafızayı güçlendirip konsantrasyonu artırır. Unutkanlığın azalmasına yardımcı olabilir. Yaşa bağlı zihinsel sorunlara iyi gelir.

Haberin Devamı

Bazı insanlar biberiye çayını zihinsel uyanıklığı artırmak ve dikkatlerini toplamak için kullanırlar. Bu nedenle, sınav öncesi veya yoğun çalışma dönemlerinde tercih edilebilir.

Biberiye çayının cilt sağlığına faydaları olabileceği düşünülür. Antioksidanlar cilt hücrelerini serbest radikallerin zararlarına karşı koruyabilir.

Unutmayın ki her bitkinin veya bitki ürününün yan etkileri ve olası etkileşimleri olabilir. Özellikle hamilelik, emzirme veya kronik sağlık sorunları gibi özel durumlarınız varsa veya biberiye takviyelerini düşünüyorsanız, bir sağlık profesyoneli ile görüşmek önemlidir. Ayrıca, doğru dozajları ve kullanım yönergelerini izlemek önemlidir, çünkü aşırı tüketim yan etkilere neden olabilir.

 

 

Yazarlar