Salon Halı yıkarken lekeler nasıl çıkar?

Halı yıkarken lekeler nasıl çıkar?

13.07.2017 - 13:33 | Son Güncellenme:

Halılarımızı her ne kadar korumaya çalışsak da günlük hayatta yaşadığımız bir takım aksaklıklar halılarımızın kirlenmesine ve leke tutmasına neden olabilir. Temizlesek bile halının üzerindeki o leke zamanla halının içine doğru işler ve çıkması neredeyse imkansız hale gelir. Halı yıkarken lekeler nasıl çıkar, halıdaki lekeleri bir türlü çıkartamıyorum diyorsanız size vereceğimiz önerilere göz atabilirsiniz.

Halı yıkarken lekeler nasıl çıkar

Havalar ısındı ve boya badana mevsimi geldi çattı. Halıları da kaldırıp yıkamaya başladıysanız size vereceğimiz önerileri muhakkak okumalısınız. Halıda oluşan çay lekeleri., hele ki badana yaparken kuruyan boyalar beklediğinde oldukça zorlu lekelere dönüleşebilirler. Ancak artık korkmanıza gerek yok. Size vereceğimiz pratik ve kolay yöntemlerle halı yıkarken lekeler nasıl çıkar sorusunu artık araştırmanıza gerek kalmayacak.

Haberin Devamı

Halı yıkarken lekeler nasıl çıkar?

Her lekenin çıkarılma yöntemi farklıdır. Her lekeye aynı işlemi uyguladığınız taktirde halınız yıpranabilir ve leke çıkmayabilir. Bu nedenle sizlere lekelere göre halıdaki lekeleri çıkarma yöntemlerini vereceğiz.

Halı yıkarken lekeler nasıl çıkar

Çay lekesi halıdan nasıl çıkar?

Çay lekesine mümkün olduğunca erken müdahale etmek gerekir. Halının üzerinde çay lekesi bırakılırsa çıkması zorlanacak, lekeyi çıkarmak daha güç olacaktır.
İşlem sırasında peçete ve benzeri maddeler kullanmak yerine kumaş veya havlu kumaşla müdahale etmeniz gerekir. Renkli kumaş tercih ettiğiniz zaman tüm renk halınıza bulaşabilir. Halınızdaki lekeyi çıkartmak isterken daha fazla lekelendirebilirsiniz.

Halıdaki oje lekesi nasıl çıkar?

Haberin Devamı

Halı yıkarken lekeler nasıl çıkar

Halıdaki sarı lekeler nasıl çıkar?

Çay ve kahve lekeleri beklediği zaman sarı ve kahverengi lekelere neden olabilmektedir. Hanımlar bilirler halıdaki sarı lekeleri çoğu zaman deterjanlar bile çıkartamaz. Bu nedenle size doğal ve etkili bir yöntem önereceğiz.

Limon içerisinde asit barındırdığı için halı üzerinde oluşan sarı lekeler üzerinde oldukça olumlu sonuçlar verecektir. Halınızın silme suyuna ekleyeceğiniz bir adet limon suyu halınızdaki sarı lekelerin kısa sürede yok olmasını sağlayacaktır.

Halı yıkarken lekeler nasıl çıkar

Halı temizlerken nelere dikkat edilmelidir?

Evinizin önemli dekorasyon parçalarından biri olan halılarda lekelenmelere karşı önlem alarak koruyabilirsiniz. Aynı zamanda halı yıkama deterjanların yanı sıra evinizde her zaman bulunan malzemelerle de halıdaki lekeleri kolayca çıkarabilirsiniz. Bunlara örnek verecek olursak, karbonat, sirke, limon bu malzemeler içerisinde en etkili olanlar arasındadır.

Halı temizlemenin püf noktaları nelerdir?

Halıdaki lekeleri çıkartırken zorlanıyorsanız birazdan vereceğimiz önerileri dikkate almanızı tavsiye ederiz. Örneğin halı temizleme suyunu ılık kullanmak yerine elinizi yakmayacak derecede sıcak su kullanabilirsiniz. Vermiş olduğumuz yöntemlerin hiç biri işe yaramıyorsa halınızı halı yıkamacılara vererek çok fazla uğraşmadan lekelerden kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ojeyi Halıdan Nasıl Çıkartırız?

Yazarlar