Sağlık Hangi Mevsimde Hangi Balık Yenir? Hangi Balık Türü Hangi Mevsimde Tüketilmelidir?

Hangi Mevsimde Hangi Balık Yenir? Hangi Balık Türü Hangi Mevsimde Tüketilmelidir?

01.04.2021 - 11:37 | Son Güncellenme:

Her mevsim tüketilen besleyici besinler arasında bulunan balık oldukça fazla tercih edilmektedir. Ancak hangi mevsimde hangi balığı seçeceğinizi bilmiyorsanız eğer, öncesinde bunu öğrenmeniz çok daha önemlidir. Hangi mevsimde hangi balık yenir? Hangi balık türü hangi mevsimde tüketilmelidir? Hangi mevsimde hangi balığın tüketileceğine dair tüm detayları derledik.

Hangi Mevsimde Hangi Balık Yenir Hangi Balık Türü Hangi Mevsimde Tüketilmelidir

 Balıkların mevsime göre yağlılık oranları değişmektedir. Yağlı olan balık ise daha lezzetli olmaktadır. Aylara göre tüketilen balıkların lezzetleri ve besleyicilik oranlarında da farklılık görülmektedir. Siz de balık türlerinin hangi ay da tüketildiği hakkında bilgi edinerek tercihlerinizi bu şekilde yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Hangi Mevsimde Hangi Balık Yenir?

Ocak ayında; uskumru, palamut, hamsi ve palamut tercih edebileceğiniz balıklar arasında yer almaktadır. Aynı zamanda istavrit de bu ay da sıklıkla tüketilmektedir.

Şubat ayında ise genel olarak kalkan balığı tüketilmektedir. Aynı zamanda midye sezonu da şubat ayında başlamış olur. İzmarit, kefal, levrek, kalkan da şubat ayında tüketilen balıklar arasında yer almaktadır.

Mart ayında tüketilmesi gereken balıklar arasında; kefal, kalkan, levrek, mezgit, gümüş ve yayın balıkları bulunur. Üstelik kaya balığı da lezzeti artan balıklar arasında bulunur.

Nisan ayının en fazla tüketilen balıkları arasında levrek, mercan, kılıç, kırlangıç ve kefal balıkları sayılabilir.

Mayıs ayında; iskorpit, tekir, levrek, kaya balığı, mercan ve gümüş tüketilmesi gereken balıklar arasında bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Haziran ayında fazla bir balık çeşitliliği bulunmamaktadır. Bulunan balıkların ise fiyatları oldukça yüksektir. Barbun, tekir, levrek, sardalya ve orfoz da bu ay da tüketilmesi gereken balıklar arasında yer alır.

Temmuz ayının en fazla tüketilen balığı sardalya olarak bilinmektedir. Aynı zamanda uskumru, çinekop, istavrit ve sinarit de en lezzetli balıklar arasında bulunur.

Ağustos ayında sardalya balığı en lezzetli döneminde olur. Aynı zamanda sardalya, çinekop ve istavrit de oldukça lezzetlidir.

Eylül ayında palamut, sardalya ve kılıç balığı tüketilmektedir.

Ekim ayında lüfer balığının en lezzetli zamanıdır. Levrek, barbun, tekir ve sardalya da sık tüketilen balıklar arasındadır.

Kasım ayında hamsi bol miktarda bulunmaktadır ve oldukça lezzetlidir.

Aralık ayı ise tekir, lüfer, uskumru ve palamut tüketmek için ideal bir aydır.

Hangi Balık Türü Hangi Mevsimde Tüketilmelidir?

 Bütün balık türlerinin tüketilmesi için uygun bir mevsim olmaktadır. Bazı balıklar kış mevsiminde bazı balıklar ise yaz mevsimlerinde daha lezzetli bir halde olmaktadır. Balıkların yağlanmalarına bağlı olarak lezzetlerinde de farklılıklar oluşmaktadır. Tüketeceğiniz balıkları kendi mevsimlerinde tüketmeye özen göstermeniz gerekmektedir.

Yazarlar