Kadın Sağlığı Her evde bulunan 5 adet söktürücü! Zamansız gelen adetler için…

Her evde bulunan 5 adet söktürücü! Zamansız gelen adetler için…

25.07.2023 - 11:44 | Son Güncellenme:

Adet söktürücülerin, mekanizmaları etkileyerek adet kanamasını tetikleyici özelliklere sahip olduğunun söylenmesi mümkündür. Genel olarak adet söktürücü olarak doğal yöntemlerin tercih edilebileceği gibi her evde bulunan doğal malzemelerle de adet söktürücü yapılabilmesi mümkün olmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Her evde bulunan 5 adet söktürücü Zamansız gelen adetler için…

Bazı durumlarda adetin beklenildiği tarihlerde gerçekleşmemesi mümkün olmaktadır. Ya da adetin görüleceği tarihten daha önce gelmesini gerektirecek olan durumların olduğu söylenebilir. Böyle durumlar için adet söktürücü yöntemlerin kullanılması tercih edilmektedir.

Haberin Devamı

Mesela bir deniz tatili planı yaptınız ama tam da tatile gideceğiniz hafta, regl haftanıza denk geliyor. Böyle durumlarda adet söktürücüleri kullanarak adetinizin daha erken gelmesini sağlayabilirsiniz.

En Hızlı Adet Söktürücü 

Adetinizin gelmesini beklediğiniz durumlarda gecikme yaşayabilmeniz mümkün olmaktadır. Regl olmanız gereken zamanda henüz kanamanız başlamadıysa veya adet döngünüzü biraz öne almak istiyorsanız adet söktürücüler size destek olabilir. Adet olmanızı hızlandırmak için kullanabileceğiniz çeşitli yöntemlerin olduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

En fazla kullanılan ve en hızlı adet söktürücü etkisine sahip olduğu bilinen yöntemlerden birisi de soğan suyu içmek olarak bilinmektedir. Elde etmek istediğiniz miktara göre bir veya birkaç soğanı suda haşlayarak soğan suyu elde edebilirsiniz. Ilıkken tüketebileceğiniz soğan suyunun adet söktürücü etkisi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Her evde bulunan 5 adet söktürücü Zamansız gelen adetler için…

Adet söktürücü olan doğal yöntemler arasında genel olarak bitki çaylarının yer aldığı da bilinmektedir. Özellikle havuç, papaya, incir ve ananas yüksek adet söktürücü özelliğe sahip olarak ifade edilebilir. Bitki çayları arasında diğer adet söktürücü özelliğe sahip olanlar ise kantaron çayı, ada çayı ve kekik çayı olarak bilinmektedir. 

Adet Söktürücüler Nelerdir?

Adet söktürücü olarak genel olarak belirli bitki çaylarının tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Ancak yine de kullanılan adet söktürücülerin yanında hareket etmek ve bazı egzersizleri yapmakta adet olmayı çabuklaştıran etkenler arasında yer almaktadır.

Adet söktürücülerin kullanılması sadece adet olmayı çabuklaştırmak için değil aynı zamanda adet döngüsünü düzenlemek için kullanılmaktadır. Adet söktürücü besinlerin doğru olarak kullanılmasıyla adet döngüsünü düzene sokmak mümkün olabilmektedir. 

Doğru besinleri veya bitkileri kullanarak adet söktürücü ilaçları kullanmaya gerek kalmadan adetinizi düzenleyebilirsiniz. Hızlı bir şekilde adet söktürülmesine yardımcı olduğu bilinen bitki çaylarından birisi de melisa çayı olarak bilinmektedir.

Melisa çayının tüketilmesinin hem rahatlatıcı hem de iyileştirici bir etkiye sahip olmasının yanında adet söktürücü etkisi de bulunmaktadır. Hayıt otunun da vücut dengesini düzenleyici bir özelliği bulunur. Doğru bir şekilde tüketildiğinde karabaş otunun da adet söktürücü etkisi bulunmaktadır. 

Haberin Devamı

Adet Söktürücü Doğal Bitkiler Nelerdir?

Adet söktürücü özelliğe sahip olan ilaçların kullanılması yerine doğal bitkilerin kullanılması daha sağlıklı olarak bilinmektedir. Adet düzensizliğinin olması kadınlarda, doğurganlığı olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Buna bağlı olarak ise adet düzensizliği yaşayan kişilerin adet döngülerini düzene sokmak için adet söktürücü kullanmayı tercih ettiği söylenebilir.

Adet söktürmeyi destekleyici olan doğal bitkiler ile adet kanamalarının oluşması ve bu şekilde yumurta oluşumunun meydana gelmesi mümkündür. Adet söktürücü olan doğal bitkiler arasında özellikle sarı kantaron, kırkkilit otu ve karabaş otunun yaygın olarak tercih edildiği söylenebilir.

Mısır püskülünün kaynatılarak sonrasında suyunun tüketilmesi durumunda ise hem adet ağrılarını hafifletici bir etkiye sahip olması hem de adet söktürücü özelliğe sahip olması mümkündür. Adet söktürücü bitkilerin kullanılmasına ek olarak kişinin spor yapması ve hareket etmeye özen göstermesi gerekmektedir. 

Haberin Devamı

Adet Söktürülmesi İçin Yapılması Gerekenler 

Doğal yöntemlerle adet söktürücü bir etki elde edilmesi mümkündür. Özellikle doğal yollardan adet söktürmek isteyenlerin, bol bol hareket etmeye ve hareketsiz kalmamaya özen göstermesi gerekmektedir. Adet döneminde gecikme olması kadınların endişelenmesine yol açmaktadır. Düzenli olarak adet görülmesi, vücudun sağlıklı olduğunun bir göstergesidir.

Adet düzensizliklerinin giderilmesi için bitkisel otlar, bitki çayları ve doğal besin takviyeleri kullanılabilir. Ancak adet söktürücü için ne kullanılırsa kullanılsın kişinin ek olarak fazladan hareket etmeye özen göstermesi gerekmektedir.

Her evde bulunan 5 adet söktürücü Zamansız gelen adetler için…

Adet Söktürücü Hareketler 

Adet söktürmeyi kolaylaştıran yöntemlerden biriside egzersiz yapılması ve sıklıkla hareket edilmesi olarak ifade edilebilir. Adet söktürücü hareketler arasında ise özellikle plank hareketi ve eğilip kalkma hareketleri yer almaktadır. Adet düzeninin sağlanabilmesi için aynı zamanda düzenli olarak yürüyüşlerin yapılması da önem taşımaktadır. 

Haberin Devamı

Adet Söktürücü Bitkisel Takviyeler 

Adet söktürücü bitkisel takviyelerinde oldukça yaygın bir şekilde kullanıldığı söylenebilir. Adet düzensizliklerinin rayına oturabilmesi için bazı gıdaların düzenli olarak tüketilmesine özen gösterilebilir. Adet söktürücü bitkisel takviyelerin aktarlardan da temin edilebilmesi mümkündür.

Adet düzenleyici olan bitkisel takviyelerin içerisinde dereotu ve çörekotu da yer almaktadır. Doğru ve düzenli bir şekilde tüketilmesi durumunda hayıt otu da adet söktürmeyi oldukça fazla hızlandıran bir etkiye sahiptir. Doktor kontrolünde bitkisel takviyelerin kullanılması da tercih edilebilir. 

Adet Söktürücü Besinler 

Hemen hemen her evde bulunan besinler ile adet söktürücü bir etkinin sağlanması mümkün olmaktadır. Kadınlarda adet düzensizliği görülmesi, çeşitli rahatsızlıkların da habercisi niteliğinde olabilmektedir. Genel olarak sağlıklı bir vücutta, adet döngüsü düzenli bir şekilde gerçekleşmektedir.

Zamansız gelen adetler için veya adet düzensizliği yaşanması durumunda adet söktürücü besinlerin kullanılması gerekebilmektedir. Maydanozun su içerisinde kaynatılarak suyunun içilmesi durumunda adet düzenleyici bir etkiye sahip olduğu da ifade edilebilmektedir. 

En önemli adet söktürücü besinlerin başında havuç da yer almaktadır. Aynı şekilde soğan kürü yapılması ve tüketilmesi de adet söktürücü bir özelliğe sahiptir. Geciken adetlerin başlaması için de adet söktürücü besinlerin kullanılması tercih edilmektedir. Adet söktürücü ilaçların alınması yerine, doğal adet söktürücü besinlerin kullanılması daha faydalıdır. 

Hemen Adet Olmak İçin Doğal Yöntemler 

Hemen adet olmak isteyen kişilerin evde bulunan malzemelerle adet olmalarını hızlandırmaları mümkün olmaktadır. Özellikle adet döneminin geçmesine rağmen hala adet olunamaması kişinin endişe duymasına yol açabilmektedir.

Evde bulunan doğal ürünlerle kadınların biran önce adet olabilmesi mümkün olmaktadır. Adet düzensizliğine bağlı olarak adet gecikmesi yaşıyorsanız veya herhangi bir sebeple adetinizin daha erken bir vakitte gerçekleşmesini istiyorsanız doğal adet söktürücüleri kullanabilirsiniz. 

En kısa sürede etkisini gösteren doğal adet söktürücü besinler içerisinde, evinizde bulunan besinleri seçerek kendiniz için adet söktürücü bir karışım elde edebilirsiniz. Adet söktürücü besinler;

Sarı kantaron,

Tarçın,

Maydanoz ve limon kürü,

Soğan kürü,

Melisa otu, 

Adaçayı,

Zerdeçal,

Çörek otu,

Rezene kürü,

Civanperçemi,

Hayıt otu olarak ifade edilebilir. 

Kadınların bazı durumlarda adetlerini daha erken bir zamana almalarını istedikleri görülmektedir. Özellikle de tatile gitme zamanının regl dönemine denk gelmesi durumunda kadınların adet söktürücü besinleri kullanmayı tercih ettiği bilinmektedir. Aynı zamanda regl düzensizliği yaşayan kişilerin de adetlerini düzenlemeye yönelik olarak adet söktürücü besinleri tüketmeleri oldukça yaygın bir durum olarak bilinmektedir. 

Hızlı bir şekilde adet olmak isteyen ve adet olma sürecini hızlandırmak isteyen kadınların adet söktürücü bitkileri veya besinleri tüketmeleri tercih edilebilmektedir. Kullanılan adet söktürücüler ile adet vaktinin daha erken gerçekleşmesi sağlanabilmektedir.

Kadınların sağlığı için gerçekleşen adetlerin düzenli bir şekilde gerçekleşmesi büyük bir öneme sahiptir. Özellikle kadınların düzensiz bir şekilde adet olmalarının doğurganlıklarını olumsuz bir şekilde sağlayan etkenler arasında olduğu söylenebilir.

Yazarlar