Her Gün Yaptığımız Ve Cildimize Hasar Veren 9 Şey

Haberin Devamı

Hepimiz ve özellikle kadınlar ciltlerini gençleştirecek ya da daha parlak, taze ve eşsiz gösterebilecek ürünlere adeta tonlarca para harcamakta. Bunların arasında tabii ki işe yarayan çok değerli marka ve ürünler de var ama öte yandan her gün taptığımız ve cildimizi yaşlandıran, bozan, vücudumuzun en büyük organına zarar veren günlük alışkanlıklara ne demeli ?

Burada her gün yaptığımız ve bilmeden cildimize zarar verdiğimiz 9 davranışı sergilemek istedim. Sadece bunlara dikkat ederek, kozmetik ürünlere çok para harcamadan da cildimizi taze ve sağlıklı tutabiliriz.

Alkollü içecekler tüketmek

Alkol tüketilen uzun bir gece sonrasında hiç kimse kendin iyi hissetmez ve iyi görünmez. Alkol ciltte su kaybına yol açarak soluk ve kuru yani yaşlı görünmesine yol açar.

Kahve içmek

Çok kahve içmek de ciltte su kaybına yol açarak yaşlı görünmesine yol açar. Göz altı torbalarını düzeltmek için aldığımız pek çok dermakozmetik üründe kafein olsa da kahveyi içmek aynı etkiyi yapmayacaktır.

Güzellik malzemelerini/makyaj ürünlerini paylaşmak

En sevdiğiniz rujunuzu ya da rimelinizi yakın bir arkadaşınızla paylaşmak size zararlı görünmeyebilir. Fakat bu aslında bakterilerinizi paylaşmaktır. Kapalı kutu ya da kavanozlarda satılan, kullanmak için parmaklarımızın ucunu içine soktuğumuz dermakozmetik ürünleri, göz ve dudak makyajı için kullanılan ürünleri paylaşmak pek çok bakteriyi de istemeden bulaştırmak ve paylaşmak anlamına gelir.

Cep telefonlarıyla konuşmak

Cep telefonlarına devamlı ellerimizle dokunduğumuzdan çok büyük miktarlarda ve sayıda mikrop barındırır. Biz telefonla konuşurken tüm bu bakteri kaplı cihazı yüzümüze dayarız ve bakteri bulaştırırız. Bu bakteriler cildimizde hasara, ince çatlaklara yol açabilir. Günlük olarak cep telefonlarının anti septik bir solusyonla silinerek temizlenmesi sağlığımız açısından çok önemli.

Eski ve kullanma tarihi geçmiş ürünleri kullanmak

Eski ve kullanma tarihi geçmiş ürünler her zaman zararlı olmasalar da fonksiyonlarını tam olarak yerine getiremezler veya normal ürünler kadar etkili olmayabililer. Üzerlerinde son kullanma tarihi bulunan ürünlerde bu tarihe dikkat etmek ve uymak gerekli. Pek çok dermakozmetik üründe son kullanma tarihi olmasa da sonsuza dek kullanılabilecekleri anlamına gelmez. Deri sağlığı için kirlenmiş, üzerinde pek çok bakteri, mantar ve viral patojen taşıyan eski ürünler atılmalı ve yenileriyle değiştirilmeli.

Makyajla uyumak

Anneniz her zaman haklı olmasa da size yatağa gitmeden önce yzünüzü yıkamanızı öğütlüyorsa bu konuda kesinlikle haklı! Makyaj üürnleri cilt gözeneklerini tıkayarak akne (siyah nokta) oluşumuna yol açar.Cildimizi temiz tutmak son derece önemli .

Uzun sürsen sıcak duşlar almak

Uzun süre sıcak su altında kalınması cildi kurutur. Her gün duş alamak gayet iyi tamam fakat duşu kısa tutmak önemli. Kısa ve ılık bir duş cildi nemlendirir ve daha iyi görünmesini sağlar.

Stres

Yaşamımızda istemlerimiz ve zorlayıcı hayat koşulları devamlı artarken durmak bilmeyen koşturmaca altında stresten uzak kalmak pek mümkün değil gibi. Stres erken yaşlanmaya ve ciltte bozulmalara yol açabiliyor.Stresi yenmeye çalışmak (yoga yapmak , tatile çıkmak ya da sevdiğimiz bir uğraşla zaman harcamak gibi) bunun için gün içinde duraksayıp derin bir nefes almak bile size kendinizi iyi hissettirecek ve deri sağlığımıza yardımcı olacaktır .

Güneş koruyucuları sadece yazın kullanmak

En önemli cilt bakımı yanlışlarından bir tanesi de güneş koruyucu kremleri sadece yazın kullanmak. Halbuki güneş ışınları devamlı olarak cildimize geliyor ve biz güneşin zararlı uv ışınlarına kışın, kapalı havalarda bile devamlı olarak maruz kalmaktayız. Ciltteki yaşlanmanın %90 ı güneş hasarına bağlı oluşuyor ve sadece genç ve diri bir cil yapısını temin etmek için değil aynı zamanda cilt kanserinden de korunmak için güneş koruyucu ürünleri her zaman hayatımızın bir parçası haline getirmemizde fayda var.