Saç Bakımı Hint Kınası Nasıl Yapılır? Hint Kınası Saç Boyası Nasıl Yapılır?

Hint Kınası Nasıl Yapılır? Hint Kınası Saç Boyası Nasıl Yapılır?

29.04.2021 - 17:05 | Son Güncellenme:

Ülkemizde kına yapmak kültürümüzde vardır. Bundan dolayı kına yapanlar özellikle şenliklerde ve düğünlerde Hint kınası da tercih etmektedirler. Hint kınasının nasıl yapıldığı ve nelerin gerektiği de merak edilen en önemli detaylar arasındadır. Düğün sezonu yaklaşınca özellikle Hint kınası ile ilgili bilgi yoklaması yapılmaktadır. Peki Hint kınası nasıl yapılır? Hint kınası saç boyası nasıl yapılır? İşte Hint kınası ile ilgili tüm her şey.

Hint Kınası Nasıl Yapılır Hint Kınası Saç Boyası Nasıl Yapılır

Hint kınası ile birlikte dövme de yapılmaktadır. Kalıcı dövme yaptırmak istemeyen kişiler Hint kınası ile dövme yaptırmayı tercih ediyorlar. Hint kınası kınada farklı motifleri isteyen kişiler arasında oldukça popüler bir kına türüdür.

Haberin Devamı

 Hint Kınası Nasıl Yapılır?

 Hint kınası ile istediğiniz deseni vücudunuza yapabilirsiniz. Hint kınası yapmak için gerekli lan malzemeler;

 - Hint kınası

 - Kürdan

 - Su (oksijen içeren)

 - Aydınger kağıt

 - Deodorant

 - HB kalemi

 Bu malzemeleri aldıktan sonra oksijen içeren su ile birlikte Hint kınasını önce bir karıştırın. Bu karıştırma işlemi Hint kınasının macun haline gelinceye kadar sürdürün. Macun haline geldikten sonra da bu macunun pürüzsüz bir şekilde olmasına da dikkat edin.

 Hint kınasında ikinci aşama kıvamı yakalayınca dövme modelini HB kalemi ile birlikte tutun. Hb kalemini bu dövme modelini elimizde bulunan aydınger kağıdına dikkatli bir şekilde yazın. Aydınger kağıdı bu esnada vücudumuzda hangi bölgemize Hint kınası istiyorsak o bölgenin tam üstünde olması gerekir. 

Haberin Devamı

 Hint Kınası Saç Boyası Nasıl Yapılır?

 Bayanların saç boyaması için en çok tercih ettiği yöntemler arasında Hint kınası ile saç boyaması gelmektedir. Hint kınasını saçın uzunluğuna göre boyayı hazırlamalısınız. İlk olarak 1 paket yemek kaşığı limon ile 1 paket Hint kınasını badem yağı da ilave ederek karıştırın. Bu karıştırma işlemini boya kıvamına gelinceye kadar devam ettirin. Eğer saçınızda ki boyanın kızıl olmasını da istiyorsanız karışımın içerisine bir miktar soğan kabuğu da ilave edebilirsiniz. Bu şekilde karıştırma işlemine devam ederek boya kıvamını elde edince bir eldiven yardımı ile saçlarınıza bu karışımı sürün. Sadece saça gelmesine dikkat edin. 

Yazarlar