Sağlık Hpv 16 Ve Hpv 18 Nedir? Hpv 16 Pozitif Ne Demek, Kesin Kanser Yapar Mı?

Hpv 16 Ve Hpv 18 Nedir? Hpv 16 Pozitif Ne Demek, Kesin Kanser Yapar Mı?

08.09.2021 - 14:20 | Son Güncellenme:

Kadınların yaşadığı bazı özel hastalıklar bulunuyor. Bu özel hastalıklar arasında HPV Ve HPV 18 bulunuyor. Bu hastalıkların pozitif olmasının ne anlama geldiği kadınların merak ederek araştırdığı bir konudur. HPV 16 ve HPV 18 nedir? HPV 16 pozitif ne demek, kesin kanser yapar mı? İşte, tüm detaylar.

Hpv 16 Ve Hpv 18 Nedir Hpv 16 Pozitif Ne Demek, Kesin Kanser Yapar Mı

HPV 16 ve HPV 18 kadınlarda görülen hastalık çeşitleri arasındadır.

Haberin Devamı

HPV 16 ve HPV 18 Nedir?

Kadınlar bazı nedenlerden dolayı bazı özel hastalıklar yaşayabilir. Bu hastalıklar bazen riskli olmazken bazen hayati risk oluşturabiliyor. Ciddi görülen hastalıklar arasında yer alan HPV 16 ve HPV 18 hastalıkları kadınların korkulu rüyası haline geliyor. Belirtilerini ve neden olduğunu öğrenmek isteyen çok fazla sayıda kadın bulunuyor. Erkeklerin genital bölgelerinde oluşan siğiller kadınlara bulaştırılabiliyor. Kadınlara bulaşmasıyla birlikte bu siğiller rahim ağzı kanserine neden oluyor. Çok sinsi bir virüs olarak tanınıyor. Bu virüs hızlı çoğalması nedeniyle büyük risk oluşturabiliyor.

Ten temasıyla ve herkesin kullandığı tuvaletlerden kolayca bulaşabilen bir virüstür. Dünyada en çok görülen virüsler arasındadır. En güçlü kanser etkisi olan hastalıklar arasında yer alıyorlar. Dünya'da 100 ile 150 arasında HPV tipleri bulunur. Bunların içerisinde sadece 15 tanesi kanseri riski oluşturur. En riski görülen HPV tipleri arasında HPV 16 ve HPV 18 yer alıyor. HPV 16 virüsü genellikle baş, boyun ve vajen kanserlerinin oluşmasında etki gösterir. Tütün kullanan kişilerde bu risk 10 katına kadar artış gösteriyor.

Haberin Devamı

HPV 16 Pozitif Ne Demek? Kesin Kanser Yapar mı?

HPV 16 virüsü birçok hastalığın oluşmasına etkili bir faktördür. Özellikle tüm dünyada görülmüş olan rahim ağzı kanserlerinde %75 oranında HPV 16 etkisi vardır. Kanserin oluşmasına büyük bir etki oluşturarak, rahim ağzı kanserine yol açar. Belirtilerin çok iyi bir şekilde takip edilmesi kanser riskini erken tespit etmek adına önemlidir. HVP 16 pozitif olması kanser hastalığının habercisi olabilir. Bu virüsün belirtileri şu şekilde sıralanabilir;

  • Makat ve kasık bölgelerinde kabarıklar
  • Bölgelerin kaşınması

Virüsün ortaya çıkarılması için dermatolog muayenesi önemlidir. Kesin tanı koyulabilmesi adına patolojik incelemeler yapılabiliyor.

Yazarlar