6 yıl sonra...

Gönül isterdi ki bir etkinlik dizisinin temelinde acı bir olay olmasa. Gönül isterdi ki her şey bir paylaşımdan ibaret olsa, altında ölüm yatmasa.

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinin üzerinden 6 yıl geçti…

Davası hala sürüyor.

Arkadaşları “biz bitmeden dava bitmez” diyor ve yine herkesi, akılda kalacak şekilde bu kez bir hafta boyunca anmaya davet ediyorlar.

Bir kez daha “Buradayız Ahparig” diyorlar!

12 Ocak’ta açılışı Cezayir Toplantı Salonu’nda yapılan ve 19 Ocak saat 13.30’da Şişli Agos Gazetesi önündeki anma törenine kadar sürecek olan “Ahparig haftası” boyunca paneller, sergiler, söyleşiler, sempozyumlar ve film gösterimleriyle Hrant Dink bir kez daha anılıyor.

Haberin Devamı

Etkinlik mekanları; Cezayir Toplantı Salonları ve Tütün Deposu.

Tütün Deposu “Sanatçılar sesleniyor: Buradayız Ahparig” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sergide Arzu Başaran, Buket Güreli, Cemil Cahit Yavuz, Erdağ Aksel, Extramücadele, Fulya Çetin, Hakan Gürsoytrak, Kadir Çıtak, Memet Güreli, MetÜst, Murat Akagündüz, Taner Güven, Turgut Yüksel ve Vahit Tuna'nın eserleri, Ümit Kıvanç ve Kemal Gökhan’ın kolajları yer alıyor.

Bunların yanı sıra Agos’un kuruluş süreci, Hrant Dink’in öyküsü de tüm hafta boyunca çeşitli sempozyumlarda anlatılıyor.

Ünlü isimlerin Ermeni okumalarıyla katıldığı etkinliklerde, ayrıca Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın Hrant Dink için: Sen Balık Değilsin Ki! performansı Beyoğlu Çukurcuma’da izleyicisiyle buluşuyor.

Gazeteci Hrant Dink’in katledilişinden bu yana 6 yıl geçti.

Ne yazık ki benzer cinayetler daha önce de oldu. Bu kez farklı olarak uzun soluklu bir adalet mücadelesi başladı, işte tüm bu süreci fotoğraflayan NarPhotos da bu hafta kapsamında Cezayir Toplantı Salonları’nda bir fotoğraf sergisi oluşturuyor.

Tüm haftanın detaylı bilgilerine, etkinlik içeriklerine ve tarihlerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Yaşananlara, umutsuzluklara ve tüm bu acılara rağmen keyifli bir hafta olmasını diliyorum.