Püf Noktası İç mekan bitkileriniz soluyorsa bu yöntemi deneyin! Doğru bakım teknikleri ile capcanlı kalacak

İç mekan bitkileriniz soluyorsa bu yöntemi deneyin! Doğru bakım teknikleri ile capcanlı kalacak

05.06.2023 - 17:12 | Son Güncellenme:

İç mekan bitkileri hiç şüphesiz evimizi süsleyen en güzel dekorasyonlardan birisi. Ancak canlı oldukları için özel ilgi beklerler. Doğru bakım teknikleri ile iç mekan bitkilerinizi sapasağlam tutacağınız püf noktalar....

İç mekan bitkileriniz soluyorsa bu yöntemi deneyin Doğru bakım teknikleri ile capcanlı kalacak

Evimiz en güzel yaşam alanımız. Bu yaşam alanımızı daha iyi hale getirmek için iç mekan bitkileri dekorasyon olarak kullanıyoruz. Ancak bu bitkileri yetiştirmek ve bakmak için izlenmesi geren bazı adımlar var. İşte doğru bakım teknikleri...

Haberin Devamı

DOĞRU ZAMANDA DOĞRU ŞEKİLDE SULAYIN 

Tüm ev bitkilerinin, nasıl büyüdüklerine ve hangi mevsimde olduklarına göre farklı sulama gereksinimleri vardır. Belirli bir takvim programından ziyade ihtiyaç duyulduğunda sulama yapmak en iyisidir. Genel olarak, uygun büyüklükte bir kapta iyi drene edilmiş saksı karışımında yetiştirilen bitkiler, toprağın üst 1/2 ila 1 inçlik kısmı kuruduğunda sulanmalıdır. Kaktüsler ve sulu meyveler daha az suya ihtiyaç duyarken çiçekli bitkiler genellikle biraz daha fazlasına ihtiyaç duyar. Aşırı sulama, solmalarının en yaygın nedenlerindendir. Ve suladığınızda, hastalıkları ve yaprak lekelenmesini teşvik edebilecek yapraklara ve gövdelere sıçramaktan kaçının. 

GEREKİRSE ÇOĞALTIN 

Haberin Devamı

İç mekan bitkilerini çoğaltabilirsiniz. Bu eylem aşırı büyümüş iç mekan bitkinizi gençleştirmeye ve daha canlı bir şekilde büyütmeye yardımcı olur.

İç mekan bitkileriniz soluyorsa bu yöntemi deneyin Doğru bakım teknikleri ile capcanlı kalacak

Ev bitkilerinizin saksı değişimine ihtiyacı olup olmadığından emin değilseniz kökünü kontrol edin. Kökleri kabın içinde dönüyorsa saksı değiştirme zamanı gelmiş olabilir. Bitki saksısını aştıysa, onu biraz daha büyük bir kaba nakledebilirsiniz. Aynı saksıda tutmak isterseniz, köklerin bir kısmını keskin bir bıçakla kesin ve taze saksı toprağı kullanarak kaba yeniden dikin. İlkbahar ve yaz, ev bitkilerinizin saksılarını değiştirmek için en iyi mevsimlerdir.  

TOZLARI TEMİZLEYİN

Hemen hemen tüm ev bitkileri düzenli temizlikle daha iyi görünür. Toz yapraklar üzerinde toplanır, bu nedenle onları oda sıcaklığında hafif bir su ile yıkayın veya bitkilerin tüylü yaprakları varsa (nemi tutabilen ve hastalığı teşvik edebilen) yumuşak bir fırça ile tozlarını alın. Pürüzsüz yapraklı bitkiler için, yapraklarda biriken tozu nazikçe silmek için bir bez de kullanabilirsiniz. Bu sadece bitkinizin görünümünü iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda daha fazla ışık emmesine de yardımcı olur. 

BUDAMAYI UNUTMAYIN 

Yılın herhangi bir zamanında budama yapabilirsiniz. İç mekan bitkilerini budamanın ana nedenleri, daha iyi görünmelerini sağlamak ve fazla büyümelerini engellemektir. Çoğalmaya benzer şekilde, aşırı büyümüş ev bitkilerini 4 ila 6 inç uzunluğa kadar kesmek onları gençleştirmeye yardımcı olur. Ayrıca hasta ve ölü yapraklarını bitkinizi çürütmemesi için çıkarın.

Haberin Devamı

İç mekan bitkileriniz soluyorsa bu yöntemi deneyin Doğru bakım teknikleri ile capcanlı kalacak

SOLMUŞ YERLERİ KESİN 

Daha fazla çiçeklenmesi ve hastalık problemlerini önlemeye yardımcı olmak için bitkilerinizdeki solmuş çiçekleri kesin. Bunu yaparken sarı, kahverengi veya solmuş yaprakları çıkardığınızdan emin olun. Bitkinin gövdesini yırtmadan temiz bir kesim yapmak için dar uçlu bir el budayıcı veya keskin bir makas kullanın. Zararlıların ve hastalıkların yayılmasını önlemek için farklı bir bitkiye geçmeden önce budayıcılarınızın bıçaklarını alkolle silmenizde ise fayda var. 

İç mekan bitkilerinizi böceklerden koruyun. Bunun için bitkiler için özel olarak üretilmiş böcekler için ürünler vardır.

  

 

Yazarlar