İdeal meme boyutu nasıl belirlenir?

Göğüs büyütme ameliyatları günümüzde tüm yaş grubundan kadınlar arasında biz estetik cerrahlardan en sık talep edilen estetik operasyonlarında başında gelir. Meme büyütme estetiği öncesinde bize en sık sorulan soruların başında ise göğüslerin büyüklüklerinin ne kadar olacağıdır.

İdeal göğüs boyutunda altın oran formülü uygulanır

Estetik ameliyatların hepsi maddi ve manevi olarak önemli etkileri olan operasyonlardır. Bu nedenle revizyona gerek kalmadan bir defa da istenilen sonuca ulaşması çok önemlidir. İlk operasyonun sonuçlarından memnun kalınmadığı durumlarda uygulanan revizyon ameliyatları hem fiziksel hem de psikolojik açıdan kişi için oldukça zorlayıcı bir sürece neden olur. Bu yüzden bizim önerilerimizi dikkate alarak göğüs boyutuna karar vermeniz de fayda var. Çünkü biz, bütün operasyonlarımızda mümkün olan en estetik ve en doğal sonuca oluşmayı hedefliyoruz.

Haberin Devamı

Boy ve kilo dikkate alınır

Meme estetiğinde öncellikle hastanın boyuna ve kilosuna yani genel vücut yapısına dikkat edilir. Uzun boylu ve fazla kilolu kişilerde daha büyük protezler kullanılır. Örneğin kısa boylu bir hastada D cup memeler çok rahatsız edici bir görünüm oluştururken, uzun boylu bir hastada ise B cup memeler çok küçük görünebilir.

Hastanın göğüs kafesi şekline dikkat edilir

Uzun boylu olmalarına rağmen göğüs kafesi dar olabilir. Bazı durumlarda ise kısa boylu bir hastanın göğüs kafesi geniş olabilir. Ayrıca bazı hastalarda göğüs kafesi içe dönük ya da dışa çıkık olabilir. Bu durumda protezin büyüklüğü ve şekli belirlenirken bu kriterler de dikkat alınır. Meme protezlerini daha rahat bir şekilde taşıyabilmek için tüm faktörlerin doğru bir şekilde değerlendirilmesi gerekir.

Var olan meme dokusu dikkate alınır

Hastanın var olan meme dokusu da dikkate alınır. Meme büyütme estetiğinden önce hastanın protezi kapayacak yeterlilikte meme dokusu varsa daha büyük bir protez kullanılabilir. Meme dokusu yeterli değilse doğal görünümü sağlayacak büyüklükte bir protez seçilir. Meme protezinin konturlarının belli olmaması çok önemlidir.

Haberin Devamı

Göğüslerde sarkıklık olmamalı

Hastanın göğüslerinde sarkıklık varsa meme dikleştirme ile meme büyütme estetiğinin bir arada yapılması gerekebilir. Ayrıca göğüslerde simetriye de dikkat edilir. Pek çok kadının göğüslerinde hafif de olsa asimetri bulunabilir. Bu son derece doğal bir durumdur. Bu fark karşıdan bakıldığında çok belirgin değilse herhangi bir düzeltme operasyonuna gerek kalmadan büyütme işlemi uygulanabilir. Ancak asimetrinin çok belirgin olduğu hastalarda küçük tarafa daha büyük protez konularak göğüslerin simetrik görünmesi sağlanabilir.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com