Herkese merhaba! Bugün, Calzone yapıyoruz. Calzone, “kapalı pizza” anlamına geliyor. İtalyanların oldukça meşhur bir yemeği, bizdeki kapalı pideye benziyor. Calzone, yorgun hissettiğiniz, evden çıkmak istemediğiniz, modunuzun düşük olduğu günlerde; evde kendi kendinize yapıp tadını çıkartabileceğiniz, bol karbonhidratlı ve bol hamurlu bir yiyecektir.

Malzemeler

Hamuru için;

• 3 su bardağı un,

• 1 su bardağı ılık su,

• 1 tatlı kaşığı Instant maya,

• 1 yemek kaşığı Zeytinyağı,

• Tuz,

Sosu için;

• 4 yemek kaşığı Su,

Haberin Devamı

• 1 tatlı kaşığı domates salçası,

• Sarımsak tozu

İç malzemesi için;

• 400 gram manda mozarella peyniri (isteğe bağlı kaşar peyniri de kullanılabilir),

• Hindi füme,

• 1 adet domates (ince doğranmış),

• taze fesleğen,

• Kekik,

• Karabiber

Nasıl Yapılır?

Hamuru unladığınız tezgahın üzerine alın ve elinizle silindir şeklini verip, üç parçaya bölün.

• Hamurları elinizle daire şeklinde açın.

• Hazırladığınız domates sosundan sürüp hamurun her yerine yayın.

• Üzerine birkaç dilim mozarella peyniri, ince dilimlenmiş domates ve bir parça da hindi füme koyup, hamuru kapatın ve bir çatal yardımıyla kenarlarını tutturun.

• Pizzaları, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın ve üzerlerine zeytinyağı sürüp yağlayın.

• 200 derecede, önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

• Servis tabağına alın ve yanında fesleğen yaprakları ile birlikte servis edin.

Afiyet olsun.