Tembel Hamburgeri Sloppy Joe Tarifi

Herkese merhaba! Bugün, sizlerle birlikte çok farklı bir hamburger yapacağız. İsmi, yurtdışında “Sloppy Joe” olarak geçiyor. Ben de bugün, hepinizin huzurunda, adını “Tembel hamburgeri” olarak çeviriyorum. Umarım kimsenin bir itirazı yoktur; çünkü, bence tam bir tembel hamburgeri. Amerikalı annelerin, 1980-1990’lı yıllarda, çocuklarına bolca hamburger ve patates kızartması verdikleri zamanlarda sıkça yaptıkları bir tarif bu.

Hamburgeri yapması çok kolay, bunu yapması daha da kolay. Çok lezzetli ve farklı oluyor. Her gün yenecek bir şey olmasa da; arada, kendinizi şımartmak ya da farklı bir şeyler denemek istediğinizde yapabilirsiniz. Hadi gelin malzemelere bakarak başlayalım!

Haberin Devamı

Malzemeler

1 adet soğan (doğranmış)

3 yemek kaşığı domates (doğranmış)

2 yemek kaşığı ketçap,

1 tatlı kaşığı hardal,

1 yemek kaşığı Worcestershire sos,

Cheddar peyniri,

1/4 su bardağı sucuk (rondodan geçirilmiş),

1/4 su bardağı füme et (rondodan geçirilmiş),

150 gr kıyma,

Kırmızıbiber,

Kimyon,

Tuz,

Kekik,

Karabiber

Nasıl Yapılır?

Yağı tavaya alın ve ısıtın.

Doğranmış soğanı tavaya alın.

Kavrulurken içerisine kıymayı, füme eti ve sucuğu da ekleyip kavurmaya devam edin.

Malzemeler güzelce karışınca; domates, ketçap, hardal, worcestershire sos ve baharatları da ilave edin ve 2-3 dakika pişirip altına kapatın.

Hamburger ekmeğini servis tabağına alın.

Ekmeğin içerisine hazırladığınız kıymalı harçtan bolca aktarın.

Üzerine 1-2 dilim cheddar peyniri koyun.