Sağlık İdrar Kaçırma Ameliyatı Nasıl Yapılır? İdrar Kaçırma Sorunu Tvt Ve Tot Ameliyatları İle Geçer Mi?

İdrar Kaçırma Ameliyatı Nasıl Yapılır? İdrar Kaçırma Sorunu Tvt Ve Tot Ameliyatları İle Geçer Mi?

11.03.2021 - 17:08 | Son Güncellenme:

Kadınlarda görülmekte olan idrar kaçırma rahatsızlıkları için TVT ve TOT tedavi planları kullanılmaktadır. Özellikle 40 yaş ve üzerine kadınlarda rastlanan bir durumdur. Rahatsızlıkların gözlemlendiği hastalarda kontroller sonucunda nasıl bir tedavi uygulanacağı belirlenmektedir. Bazı durumlarda genç kadınlarda strese bağlı olarak oluşabilmektedir. İdrar kaçırma rahatsızlıkları nasıl tedavi edilmektedir? İşte, tüm detaylar.

İdrar Kaçırma Ameliyatı Nasıl Yapılır İdrar Kaçırma Sorunu Tvt Ve Tot Ameliyatları İle Geçer Mi

 TOT ve TVT, kadınlarda görülen idrar kaçırmalar için kullanılmakta olan bir ameliyat yöntemidir.

Haberin Devamı

 İdrar Kaçırma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

 Kadınlarda oluşan idrar kaçırma durumları için TVT ve TOT ameliyatları yapılmaktadır. Genç bireylerde oluşan idrar kaçırmaların strese bağlı olarak oluşması halinde TVT kullanılmaktadır. Sonuçları da başarı olarak istatistikte yerini almıştır.

 İdrar kaçırma, erkeklere göre daha çok kadınlarda rastlanmakta olan bir durumdur. Kadınlarda oluşan menopoz sonrasında daha çok oluşabilmektedir. Sosyal anlamda olumsuz etkiler oluşturmakta olan bir hastalıktır.

 İdrar kaçırma, insanların yaşlarına bağlı olarak düşündüğü ya da utanması nedeniyle tedavisini aksattığı bir hastalıktır. Ancak tedaviler sonucunda başarılı olarak sonuçlanan bir durumdur.

 İdrar kaçırma hastalığı, farklı sebeplerden de oluşabilmektedir. İdrar yolunda oluşan enfeksiyonlar sonucunda da idrar kaçırmalar yaşanabilir. Enfeksiyonların tedavi edilmesi sonrasında idrar kaçırma problemleri sona ermektedir.

Haberin Devamı

 İdrar kaçırma rahatsızlığı, strese bağlı olarak oluşabilmektedir. Bu durum menopoz olan kadınlarda çok sık olarak rastlanan bir çeşididir. Vücutta gerçekleşen ani reaksiyonalar sonucunda oluşabilmektedir.

 Stres tipi olan bir idrar kaçırmaya neden olan en büyük faktör, menopozdur. Bunun yanı sıra sigara kullanmak, kilolu olmak ya da idrar yollarında yer alan kasların zayıflaması sonrasında oluşur.

 İdrar Kaçırma Sorunu TVT ve TOT Ameliyatları İle Geçer mi?

 İdrar kaçırma tiplerine bağlı olarak tedaviler ve ameliyat seçenekleri değişebilmektedir. Bu tipler arasında yer alan sıkışma şeklinde idrar kaçırma durumlarında kaslar istemsiz olarak kasılmaktadır.

Sıkışma şeklide olan durumlar, özellikle Parkinson ya da Alzheimer hastalıklarında görülmektedir. Farklı çeşitleri arasında total, taşma ya da karışık şekilde bulunabilmektedir.

Kişinin yaşına ve idrar kaçırma nedenine bağlı olarak tedaviler değişmektedir.

Basit durumlarda ilaç tedavisi ile rahatsızlık çözülmektedir. Ancak vajina duvarlarında meydana gelen sarkmalarda, ameliyat uygulanmaktadır.

TVT ve TOT, genç bireyler üzerinde uygulanmakta olan yöntemlerdir. Öncesinde uygulanan işlemeler, tedavinin başarısı için oldukça önemlidir.

Yazarlar