İlham Nedir, Nasıl Gelir?

Öncelikle temelde ‘ilham nedir’i açıklayıp konuya öyle devam edelim. İlham Türk Dil Kurumu’na göre iki şekilde açıklanıyor. Birincisi, ‘esin’; ikincisi ‘Tanrı'nın, peygamberlerin yüreğine doldurduğu tanrısal âleme özgü duygu ve düşünceler’. Halk arasındaki kullanımı ise ‘birdenbire gelen duygu, düşünce, söyleyiş’ şeklindedir. ‘İlham geldi’, ‘ilham gelmiyor’ gibi cümleler de bu bağlamda ‘aklıma söyleyecek söz gelmiyor; düşünce, fikir gelmiyor’ olarak kullanılır.

İlham Nasıl ve Ne Zaman Gelir?

İlhamın tanımında da bahsettiğimiz gibi kendisi birdenbire gelir. Belki yemek yerken, bir şeyler içerken, yürürken, televizyon izlerken, kitap okurken veya müzik dinlerken ilham gelip sizi bulabilir. Aklınıza gelenleri o an yazmazsanız ya da ses kaydı almazsanız bir süre sonra aklınıza gelenler uçup gidebilir. Bunun için güzel bir fikir geldiğinde muhakkak ki kayıt altına almanızda yarar var.

Haberin Devamı

Hep Ani mi Olur, Kontrol Edilebilir mi?

Genelde ani ve ansızın gelen düşüncelerdir. Bunun yanı sıra düşüncelerinizi kontrol edebiliyorsanız her an ilham periniz baş ucunuzda demektir. Düşünceyi kontrol etmek de bol okumaktan ve izlemekten geçer. Kısaca kendinizi geliştirmenizle olur. Ne kadar kelime dağarcığınız ve hayal gücünüz genişlerse o hususta içerik üretmeniz de kolay olacaktır.

Yazıyla da çizimle de ilgileniyor olsanız kendinizi geliştirdiğiniz sürece daha ileri gitmeniz mümkün olur. Geliştikçe daha iyi yazarsınız ve daha iyi çizimler gerçekleştirirsiniz.

Her Zaman İlhamı Beklemeyin!

Yapmak istedikleriniz varsa sizi tetiklemesi için bir ilham ya da dış destek beklemeyin. Çizimlerle ilgilenen biriyseniz düz bir çizgi çizin ve üzerine yoğunlaşın. Karalayın, uğraşın. Eminim ki güzel bir sonuç elde edersiniz. Tercihiniz resimse hiç durmayın ve küçük bir nokta veya çizgi ile işe başlayın, devamı gelecektir. Yazarsanız, düz yazı veya şiirle haşır neşir bir haldeyseniz ya da sadece yazmayı seven ve yazmak isteyen biriyseniz aklınıza bir şeyler gelmesini beklemeyin. Alın elinize kağıt – kalem ya da teknoloji dünyasındayız bir laptop, tablet ve hatta cep telefonu da yazmak için işinizi görecektir. Sıradan bir kelime seçin ve üzerine yoğunlaşın. Örneğin bir dükkan ismi olabilir, günlük kullanılan bir eşya olabilir ya da çevremizde gördüğümüz veya duyduğumuz herhangi bir şey olabilir, sadece bir kelime ile başlayarak sayfalarca yazabilirsiniz.

Haberin Devamı

Önemli olan ilhamın gelip sizi bulması değil, sizin onu var etmeniz, sizin onu bulmanız!

Her şey her zaman ayağınıza gelmeyecektir. İlham da öyle… Sizin istediklerinizin peşinde koşmanız ve sizin onları var etmeniz gerekecek. Bunun için vazgeçmeden istediğinize odaklanmalı ve işe koyulmalısınız.

Hayallerinizi gerçekleştirebilmek için bir yerden başlamanız gerektiğini unutmayın!

İlham size gelmiyorsa, siz onu bulun! Nasıl mı? Siz hele bir istediğiniz yönde harekete geçin tüm ilham perileri peşinizde uçuşuyor olacak…

E denemesi bedava! Hemen ne istiyorsanız istediğiniz yönde çalışmalara başlayın.

Başlayın ki devamı gelsin… Bir işi bitirmekten daha önemli olan o işe başlamaktır. Başladıysanız hiç korkmayın sonuçlandırılacaktır da…

Haberin Devamı

Sadece kendinize inanın ve güvenin. Gerisi çorap söküğü gibi gelecektir…

Her şeyin başı kendine güvenmekten gelir; kendinize güvenmekten asla vazgeçmeyin!

Sevgiyle ve güvenle kalın…