Saç Bakımı İnce Telli Ve Seyrek Saçlar Nasıl Gürleşir? Saçları Çoğaltma Yöntemleri Nelerdir?

İnce Telli Ve Seyrek Saçlar Nasıl Gürleşir? Saçları Çoğaltma Yöntemleri Nelerdir?

08.04.2021 - 03:24 | Son Güncellenme:

Saçların seyrekleşmesi günümüzde genç ve yaşlı pek çok kişinin başına gelen bir sorundur. Pek çok ortaya çıkabilen saç dökülmesini geçirebilmek için uygulayabileceğiniz çok sayıda yöntem vardır. Saç dökülmelerini engelleyebilmek için saç dökülmesinin altında yatan nedenin araştırılması gerekir ve bu sorunun giderilmesi için buna uygun bir yol izlenilmelidir. İnce telli ve seyrek saçlar nasıl gürleşir? Tüm detayları ile derledik.

İnce Telli Ve Seyrek Saçlar Nasıl Gürleşir Saçları Çoğaltma Yöntemleri Nelerdir


Saç dökülmesi, günlük hayatta Düzleştirici, fön makinesi ya da maşa gibi günlük hayatta sıkça kullanılan saç şekillendirmek için kullanılan aletleri saç dökülmesinin başlıca nedenleri arasında yer alır. Yüksek ısı, saç tellerinin zamanla incelmesine ve sonrasında da saçların dökülmesine neden olur.

İnce Telli ve Seyrek Saçlar Nasıl Gürleşir?

Yüksek ısıveren saç şekillendiriciler, genellikle saçları daha dolgun göstermek için kullanılsa da aslında saçları zamanla daha çok seyreltir. Bu nedenle ısı kullanımını azaltmak saçların gürleşmesi için oldukça önemlidir. Belirli aralıklarla saçları kestirmek, saçların güçlenmesini sağlamak açısından oldukça önemlidir.

Uzun süre kesilmeyen saçlarda saç kırıkları meydana gelir ve bunun sonucunda saç kırıkları da saçların beslenmesine engel olur. Bunun sonucunda da saçlar mat bir görünüm alır. Bu nedenle saçın uzama düzenine göre belirli aralıklarla saçları kestirmek ince telli saçların gürleşmesini sağlar.

Saçları Çoğaltma Yöntemleri Nelerdir?

Sağlıklı saçlara sahip olmak için dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan birisi de sağlıklı ve düzenli beslenmektir. Saç tellerinin besinlerinden olan demir, çinkoya da biotin gibi maddelerin beslenme düzenine dahil edilmesi ve bu besinlerin yiyeceklerden alınması gerekir. Beslenmeye dikkat edilmediği sürece saç kökleri güçlenemez ve saçlar incelerek dökülmeye devam eder.

Beslenmenin yanında biotin şampuan tercih ederek dışarıdan takviye almanız saçlarınızın daha sağlıklı ve gür bir görünüme kavuşmasını sağlar. Haftada iki kere balık yemek, saçların daha canlı ve parlak görünmesini sağlar. Yüksek ısı veren ve saçların kırılmasına neden olan fön makinesi, saç düzleştiricisi gibi aletlerden uzak durmanız gerekir. Saçlarınıza badem yağı, hindistan cevizi yağı, argan yağı gibi yağlar sürerek saçlarınızın daha güçlü ve dolgun görünmesini önemli ölçüde sağlayabilirsiniz.

 

Yazarlar