Sağlık İnfantil Pilo Stenozu Nedir? Bebeklerde Mide Çıkışı Tıkanıklığı Neden Olur, Tedavisi Nasıl Yapılır?

İnfantil Pilo Stenozu Nedir? Bebeklerde Mide Çıkışı Tıkanıklığı Neden Olur, Tedavisi Nasıl Yapılır?

09.03.2021 - 12:42 | Son Güncellenme:

Bebeklerde farklı nedenler ile görülebilen pek çok hastalık türü bulunmaktadır. Bunlardan birisi de infantil pilor stenozu olmaktadır. Şiddetli kusma nedenlerinden biri olan pilor sentozu teşhis edilmesinin ardından mutlaka hemen tedavi edilmesi gerekmektedir. Peki infantil pilor stenozu nedir? Bebeklerde mide çıkışı tıkanıklığı neden olur, tedavisi nasıl yapılır? Sizlere infantil pilor stenozu adı verilen mide çıkışı tıkanıklığı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

İnfantil Pilo Stenozu Nedir Bebeklerde Mide Çıkışı Tıkanıklığı Neden Olur, Tedavisi Nasıl Yapılır

 Günümüzde en çok araştırılan hastalıklardan birisi de infantil pilor stenozu olmaktadır. Bebeklerde görülen bu durumun bazı belirtileri olup teşhis edilmesinin ardından tedavisinin hemen başlaması gerekmektedir.

Haberin Devamı

 İnfantil Pilor Stenozu Nedir?

 Mide ve ince bağırsağı birbirine bağlayan pilor adında kaslar bulunmaktadır. İnfantil pilor stenozu ise bu kasları etkileyen bir sağlık sorunudur. Bu hastalıkta pilor kasları anormal derecede genişlemektedir. Ayrıca midenin alt kısmının çıkış bölgesinde de daralmalar meydana gelmektedir.

 Normal şartlarda bebekler beslenirken besinler midesinden ince bağırsağına gitmektedir. Fakat infantil pilor stenozu hastalığında daralan mide altı bağırsağa geçişi engeller ve gıdaların bebeklerin ağzına gelmesine sebep olur. Bunun sonucunda ise bebeklerde fışkırarak kusmalar meydana gelmektedir. Bu hastalık genellikle bebeklerin doğumundan itibaren 3 veya 5 hafta içerisinde ortaya çıkar ve her 1000 doğumdan birinde, daha çok erkek bebeklerde görülen bir sağlık problemidir.

Haberin Devamı

 Bebeklerde Mide Çıkışı Tıkanıklığı Neden Olur?

 Bebeklerde mide çıkışı tıkanıklığı olan infantil pilor stenozu hastalığı çok sık görülmese de bazı bebeklerde görülebilen bir durumdur. Bebeklerde oluşan mide darlığının neden olabileceği kesin olarak bilinmemektedir. Genellikle genetik ve çevresel etmenlerden kaynaklandığı belirtilmektedir.

 Bebeklerde Mide Çıkışı Tıkanıklığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Bebeklerde görülen bu hastalığın tedavi yöntemi ameliyat olmaktadır. Bebeği infantil pilor stenozu olan pek çok kişi ameliyattan korkmaktadır. Fakat bebeklerin hayatlarını devam ettirebilmeleri için bu ameliyatın olunması zorunludur.

 Ameliyat öncesinde bebeğin kaybettiği besin ve kan değerlerinin kazandırılması gerekir. Bunun için burundan takılan bir tüp ile bebek beslenir. Bu işlem sonrasında bebek ameliyata hazırdır. Ameliyat esnasında kalınlaşıp daralan pilor kasları ayrılır ve darlık genişletilir. Bu ameliyat açık veya laparoskopi yöntemi ile uygulanmaktadır.

Yazarlar