Sağlık İnterstisyel Nedir, İnterstisyel Sıvı Ne İşe Yarar? İnterstisyel Hastalıklar Nasıl Tedavi Edilir?

İnterstisyel Nedir, İnterstisyel Sıvı Ne İşe Yarar? İnterstisyel Hastalıklar Nasıl Tedavi Edilir?

30.03.2021 - 17:09 | Son Güncellenme:

İntersiyel sistit, idrar torbasının yani mesanenin iltihaplanması demektir. Bunun en sık nedeni ise, bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlardır. Kadınlarda idrarı mesaneden dışarı taşıyan ve üretra ismi verilen tüpün erkeklere göre çok daha kısa yapıda olmasından kaynaklı olarak kadınlarda bu rahatsızlığa daha sık rastlanır. İnterstisyel nedir, interstisyel sıvı ne işe yarar? İşte, tüm detaylar.

İnterstisyel Nedir, İnterstisyel Sıvı Ne İşe Yarar İnterstisyel Hastalıklar Nasıl Tedavi Edilir

 İnterstisyel sistit, mesanede enfeksiyon belirtisi görülmeden, mesane duvarının tahriş olması ve iltihaplanması durumudur. Ağrılı mesane sendromu ismi ile de bilinen da interstisyel sistit, sürekli idrara sıkışık hissetme, mesanede ağrı ya da yanma olduğu zaman uzun süreli (kronik) bir sorun olarak görülür.

Haberin Devamı

 İnterstisyel Sıvı Ne İşe Yarar?

İnterstisyel sıvı, mesane duvarının sertleşmesi ile birlikte daha az idrar depolamanıza neden olur,

Sık idrara çıkma ve mesanede ağrının yarattığı stres sonucunda cinsel yaşamınız olumsuz yönde etkilenebilir.

Sık idrara çıkma nedeni ile günlük yaşamın ve sosyal yaşamın olumsuz etkilenmesi yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürür,

İnterstisyel sistit ile ilişkili kronik ağrı ve ağrı nedeni ile uykunuzun bölünmesi sonucunda yaşadığınız stres, depresyona neden olabilir.

İnterstisyel Hastalıklar Nasıl Tedavi Edilir?

 İntersitisyel sistit hastalığında semptomların azaltılarak hastaların yaşam kalitesinin arttırılması amaçlanır. şikayetleriniz arttığı zaman farklı tedavileri ve tedavi kombinasyonları denemek gerekir. Bazı hastalar için kullanılan tek bir yöntem ile şikayetleri azalırken, bazı hastaların ise birden çok tedavi ye da cerrahi yöntem kullanılarak tedavi edilmesi gerekebilir.

Haberin Devamı

 İnterstisyel hastalığı genellikle fizik tedavi ve ilaçlar ile tedavi uygularlar. Gereken durumlarda elektriksel uyarı ile mesaneyi kontrol eden kasların güçlendirilmesi de sağlanabilir. Elektrik uyarısı, fizik tedavi sırasında da gerçekleştirilebilir ya da cerrahi işlemle karın içine uyarıcı yerleştirilebilir. Doktor, hastalara hangi tedavinin uygulanacağını bazı faktörlere bağlı olarak belirler. Bu faktörler ise;

Hastanın yaşı, sağlık durumu ve hastalıkları

Hastalığın derecesi

Hastanın ilaçlara karşı hassasiyeti

Belirtilerin şiddetlenmesine bağlı olarak bir ya da birden çok tedavi yöntemi, hasta ile konuşularak ve onun tercihleri de göz önünde bulundurularak yapılabilir. Tedavinin gidişatı ise, semptomların azalıp azalmamasına, iyileşme olup olmamasına ve rahatlamanıza göre belirlenir.

Yazarlar