Gereksiz Bebek Ürünleri Alışverişi

Sanırım en severek yaptığım alışverişlerden biri hamileyleyken yaptığım bebek ürünleri alışverişiydi. İnsan gördüğü her ürünü gerekli gereksiz almak istiyor. Sanki raflarda satılan her parça lazım olacakmış zannedip alışveriş sepetinize eklemek istiyorsunuz. Yanınızda aklı başında biri veya tecrübeli bir anne varsa kasaya geldiğinizde yarısından kurtuluyorsunuz ama yine de araya bir iki kaçak ürün girebiliyor. Hele ki ilk bebekte insan gözü dönüyor. Sonra anlıyorsunuz ki çoğu gereksiz.

Satın aldığı ürünlerin işe yaramaz, gereksiz veya kullanışsız olduğunu en iyi seyahate çıkarken anlıyor insan bence. Dünya para verip aldığınız son model puset başınıza dert olabiliyor örneğin. Veya bir dergide gördüğünüz harika renklerdeki bir bebek bakım çantasının aslında hiçbir eşyanızı sığdıramadığınız bir ürün olduğunu anlyorsunuz. Sonra da bir alışverişe daha çıkmaya karar veriyorsunuz. Basitleştirmek istiyorsunuz çünkü zateb karmaşık olan hayatınızı. Ağır ve gösterişli bebek arabası yerine baston puset; çiçekli böcekli tasarım harikası çanta yerine bir spor mağazasından sırt çantası; mutfağın yarısını kaplayan devasa mama sandalyesi yerine sandalye üzerine takılan yükseltici oturaklardan alıyorsunuz. Sonra da ¨keşke tecrübeye güvenseymişim¨ diye iç geçiriyorsunuz.

Haberin Devamı

- Bebekle seyahat kabus haline geliyor mu eşyalar yüzünden?

- Ağır puset, taşınamaz park yatak ve bir sürü yer kaplayan bebek ürünleri ile mi doluyor arabanız?

- Eviniz sadece birkaç ay kullanacağınız ürünlerle mi dolu?

Öyleyse sizin de hayatınızı basitleştirmeniz gerekiyor demektir. Diğer türlü çocukla evden dışarı çıkmak gittikçe gözünüzde büyüyecek, her seferinde daha bir yorgunluk olacak sizin için. İyisi mi kurtulun eşyalardan. Eğer ki bu yazıyı okuyan henüz elini bebek eşyalarına sürmemiş müstakbel bir anne ise ¨listeyi tekrar gözden geçir, arkadaşlarına sor, en basit ve sağlam olanını al¨ derim.

Geçenlerde okuduğum bir makaleye göre bu piyasadaki ürünlerin %99'u şirketlerin bize satmaya çalıştığı aslında alınmasına gerek olmayan ürünler. Biz hayatımızı zorlaştırıp evimizi kalabalıklaştırırken şirketlerin zengin olmasını sağlıyoruz sadece. Hiç mi iyi, yenilikçi ürün yok? Olmaz mı? Ancak size en uygun olanı bulmak için biraz araştırma yapmak da yarar var. Pratik, kolay katlanır-taşınır, kullanımı kolay, ergonomik ve uzun süre kullanılabilecek ürünleri tercih edin. Daha ucuz, daha iyi olmuyor her zaman. Günün sonunda evinizde onlarca ucuz ama kullanışsız ürünle kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sıkı bir bahar temizliğine girdiğim şu günlerde evdeki bebek-çocuk eşyalarını gözden geçirdim. Daha önce kutulamış olduğum eşyalara baktım. Zamanında büyük hevesle alıp bir iki kullanımdan sonra kaldırmışım. Yerlerine aldıklarımı ise hala kullanıyorum. Aslına bakarsanız çoğu bebek ürününü arkadaşlar, akrabalar beraberce kullanabilir, bir eşya ile en az iki üç çocuk büyüyebilir. Hem her eşyaya ait bir sürü anı olur.

Irem Erdilek

Slingomom.com