2016 Kışlık Kombinler

Tek parça kombinleri artık unutun. Giy çık mantığının altında yatan rahatlığı da... Şimdi katmanlardan oluşan kombinlerle üşümeme savaşına gardımızı alıyoruz. Bir bluz üzerine kazak, kazağın üstünde bir ceket, ceket üzerinde yer alan bir kaban derken üstümüzdeki tüm katmanları çoğaltıyoruz. Sonrası hep bir sıkıntı; sıcak bastı kabanı çıkar, sıkıntıya geldin ceketi çıkar, aman diyeyim bluzda kal!
Gel gelelim sezonun bitip tükenmeyen ve sürekli olarak ardı arkası kesilmeden kendini yenileyen kombin önerilerine. Birden fazla çeşit, çoklu kombin alternatifleri, ne giysem sorusuna cevap gardırobu yığ üzerine, geçir üstüne, at kendini dışarı!

Haberin Devamı

Ceket Üstü Kaban

Katmanlı kombinler kış aylarının adeta savunması. Kışlık kombinler denildiğinde sıkı, kalın ve olabildiğince katmandan oluşan karman çorman bir stil aklınıza gelmesin hemen. Daha yalın, sade ve olabildiğince şık alternatiflerde üretebilirsiniz. Örneğin bir takım elbisenin üzerine kabanınızı giyip, katmanlı ama tek parça rahatlığını aratmayan bir kombin oraya çıkarabilirsiniz. İnce bir ceket üzerine ince bir kaban ya da.. Üstüne üslük bir de kalın kalın sarmalanmış bir atkıyla tüm soğuk havaya göğüs gerilebilir mesela. Tüm bunların yanında da renk kombinasyonu da tamamsa, her şey zaten tamamdır...

Oduncu Gömleği

Oduncu gömlekleri her kombinin içerisinde yeniden baş gösteriyor. Kareli desenleri, kalın kumaşları, yün dokumaları derken bir gömlekten daha fazlasını çağırıştırıyor. Kış mevsiminin katmanlı kombinleri arasında yerini alan oduncu gömlekleri bluzların, tişörtlerin üzerine giyilirken, kazakların da içerisinde kalmayı tercih ediyor.

Kazak İçine Gömlek

Gömlek denildiği zaman yeni sezonda sadece oduncular yok aslında. Daha sade ve şık kombinlerle gömlekler en çok kazaklarla tercih ediliyor. Hatta salaş bir kombin oluşturmak için bile kazak gömlek kombinlerinden yararlanılabilir. Tabii ki de tam tersi olarak şık bir kombin arayışı içinde değerlendirilebilir. Özellikle ofis stili için kombin arayışındaysanız gömlek, kazak, etek üçlüsünün büyüsüne kendinizi bırakmalısınız. Bir katmanla bir diğer katmana yer hazırlamalı ve zemin olan duruşunuzu sağlam ayarlamalısınız, kışın malum soğuna karşı...

Haberin Devamı

Elbise ve Kazak

Oversized kazakların namını duymayan kalmamıştır. Geniş yapıları ile dünyaların üzerine sarınacak gibi yapıları vardır. Dünyalar bir yana dursun dizüstü çizmelere bahane, tüm bu fikir de sizinle olsun.

Maskülen Tarz

Bilenler bilmeyen ve duymayanlara anlatsın: maskülen kombinler kış modası içerisinde yeniden kendini gösteriyor. Hem de bu gösteriş salaşlık ve şıklıkla beraber ilerliyor. Hani o çabasız şıklık dedikleri açılımın tam karşılığını vermek için tüm parçalar bir araya geliyor. Bu toplanma da, tüm ofis stili arayışına cevap kazandırıyor.

Kürk Vurgu

Bu kış her şekilde tüyleniyoruz! Bu yüzden de muhakkak kombininizin bir katmanında peluşlara yer açmalısınız. Kat kat giyimin hiçbir yanına iliştiremediyseniz onu, en sona saklasanız da olur.

Sokak modasına dair fikirlerimi, kombin önerilerimi blogum adresinden de takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı