Ne Giysem: Kısa Paça Pantolon

Klasik ya da jean fark etmiyor. Artık bütün pantolonların paçaları kısalıyor. Bazen bir iki kıvırma yöntemi ile geçiştirilirken, kimi zaman bir makas darbesiyle hallediliyor. İlkbahar sokak modası ne giysem mevzusu uzadıkça, pantolon paçaları kısalıyor!

Tüm moda kurallarını birbir sıralamaya çalışmamıza, vücut proporsiyon meselesini enine boyuna tartışmamıza ve her ne olursa olsun bu sezon giymeden yapamayacağımıza neden olan kısa paça pantolonlar! Kurallar, gerçekler ve sonuçlar üçlüsü kısa paça söz konusu olduğunda derinleşiyor. Konu her ne kadar derine inse de, ilkbaharın güneşli günlerini su yüzüne çıkaran da yine kısa paça pantolon modelleri oluyor. Kombinlerdeki üst tercihler uzuyor, kimi zaman kısalıyor ama pantolon uzunlukları en fazla ayak bileğinin üzerine kadar inebiliyor. Sonrasında hep bir açıklık, bir ferah, bazen soğuk... Ilık havayla ilk karşılaşan, baharın rüzgarını ilk yiyen ve ilk çıplak kalan ayak bileklerimiz oluyor bu sezon. Konu paçadan giriyor ve tüm kombini de etkilemeye yetiyor.

Haberin Devamı

Kısa Paça Pantolon Kombinleri

Boyunuz uzun ise rahat bir nefes, kısa ise derin bir nefes alın. Nefesinizi bırakmadan önce herkese yakışıyor bana da olur düşüncesine kapılmayın. Önce vücudunuzu tanıyın daha sonrasında da ona en yakışacak pantolonla tanışın. Tabii kötü bir ayakkabı seçiminin aslında her şeyi bir anda yerle bir edeceği gerçeğini de sakın unutmayın!

Kısa Paçalı Jean Pantolon

Kesik izini üzerinde barındıran, çorap göstermeye meraklı olan jean pantolonlar bol formu ile her vücut tipine göre değil. Birinci kural paçanın bitiş noktasının bacağın en ince yerinde bitirmektir. Bu bitiş çizgisini arkası uzun, önü kısa ve gelişi güzel kesilmiş hissi veren jean pantolonları tercih ederek vurgulayabilirsiniz. Tabii bir de açık ayakkabı ile çorap ikilisine de gözler alışmışken ve yaz gelmeden mutlaka denemelisiniz.

Kısa İspanyol

Mevzu artık dar paçalı pantolonlardan ispanyol kesimlere ulaşıyor. Bol ve kısa paçaları uzun bacaklarınız var ise hemen üzerinize geçirin. Minyon kesimde yer alıyorsanız eğer koşar adım hemen bu kısımdan uzaklaşın.

Haberin Devamı

Ofis Kombinleri

Ofiste klasik görünüme biraz ara vermek isteyenler ilkbaharı kısa paçalar ile kutlayabilirler. Yuvarlak ve sivri burunlu ayakkabılar tercih ederek kısalan bacak boyunu da uzatabilirler.

İllaki Kısa Paça

Boyunuz kısa diye hemen kısa paçalardan vazgeçmeyin. Doğru tarz, doğru kombin ve doğru bir ayakkabı kısalan paçaları stilinize pek tabii adapte edebilir. Topuklu ve yuvarlak burunlu bir ayakkabı ve yüksek bel ayrıcalığı her şeyi çözmeye yetecektir.

Erkek Adam da Kıvırır

Bu sezon kısalan paçalar erkek modası için de adeta göz aşinalığı yapıyor. Önceden burun kıvırdığınız her pantolonu artık gardırobunuza ekleyebilirsiniz beyler! Olayı öncelikle elde olanlarla değerlendirmek için işe pantolonlarınızın paçasını kıvırmakla başlayabilirsiniz.

Sokak modası ve trendleri ile ilgili yazılarıma blog adresim üzerinden de göz atın!