Ne Giysem: Minimal Şıklık

Dolap dolusu kıyafet. Pantolonlar, gömlekler, mevsimin en rahatı kazaklar, etek altı çorap meselesi derken derinleşen ve genişleyen gardıroplar. Yine aynı derin, geniş ve bir dolu kıyafetle dolu olan dolabın önünde dikilen bir çift bacak; evet yine aynı soru " bugün ne giysem?" Havaya uyum sağlayan, ofise ya da gündelik stile uygun, sade ama şık kombin hazırlıkları. Abartsan bir türlü olmayan, abartmadan şık olunan mini mini minimal. Bazen tek renk, bazen cesur ama iddiasız. İşte aynı konu ama farklı bir seçimle; "Ne giysem" sorusuna karşılık minimal şıklık...

Haberin Devamı

Balıkçı Yaka Kazak

Kış mevsiminin olmazsa olmazları arasına giren balıkçı yakalar, minimal şıklık için bol alternatifli sonuçlara götürüyor insanı. Ofis stili için balıkçı yaka kazak kombinleri sigaret pantolonlarla düşünüldüğünde bahsi geçen minimal şıklık kendiliğinden ortaya çıkıyor. Sigaret pantolonun şık kesimini gündelik stilinizde spor ayakkabı modelleri ile noktayabilirsiniz. Gündelik stilinizi ofise taşımak ama bir o kadarda minimalist tavrınızı açık yüreklilikle belli etmek için ise kombininizi klasik george hogg benzeri ayakkabılar ile tamamlayabilirsiniz.

Yüksek Bel Kot

Gözden düşen düşük bel, yüksek belli kotları gün geçtikçe daha da gözümüze sokuyor. Mevzu ne olursa olsun hemde... Şık kombinler konu eldildiği zaman bile jean pantolonlar yüksek belleri ile göz kırpıyor. Tabii minimal bir şıklık için stiletto ayakkabı tercihi noktaya güzel bir atış gönderiyor.

Baştan Aşağıya Gri

Nötr renkler arasında ilk akla gelen gri. Şık ve sade kombinler için düşündüldüğünde gri en minimali. İddiadan bir hayli uzaklaşmak ve gri ile nötr bir kraliçeye dönüşmek istiyorsanız minimal tarzı da çoktan kabul etmiş oluyorsunuz otamatik olarak.

Camel Kaban

Bir ceketle her şeyi çözebilirsiniz. Sadece bir kabanla bütün kombininizi derleyebilirsiniz. Tek parça rahatlığı nasıl yaz mevsimine özgü ise kaban seçiminin çözdükleri de kışa özel. Şık ve minimal ayrıcalığı olan camel renk, kabanları uzatıyor. İçi siyah dışı camel bir görünüm ise sizi her an her yere hazırlıklı kılıyor.

Haberin Devamı

İspanyol Paça

Yerini hiçbir zaman hiçbir kıyafete bırakmayacak olan ispanyol paça pantolonlar, gündelik stilinize şıklık kazandırırken ayrıca kurtarıcı bir tavırda sergiliyor. Bacak boyunu uzatan sihiri pantolonlar tüm topuklu ayakkabıları kamufle ediyor.

Etek Kazak Kombinleri

Söz konu olup akla takılınca, ardı arkası kesilmeyen alternatiflerde ortalığı karıştırır. Tıpkı seçeneklerinde birbiri ile karışması gibi. Etek ve kazak uyumu mesela. Bir yandan sportif, diğer yandan şık, bir diğer taraftan da minimalist.

Metalik Yaklaşım

Her bir taraftan karşımıza dikilen metalik kıyafetler, durmaksınız sokak modası içerisinde yayılıyor. Etekten bluza, pantolondan ayakkabıya kadar farklı alternatiflerle dolu olan metalik seçimler gün geçtikçe fazlalaşıyor. Şimdilik daha minimalist davranıp, şık bir kombinle idare etmek isteyenler ise tercihlerini ayakkabılardan yana kullanıyor.

Kazaklar Kotların İçinde

90'ların anne pantolonu tüm kıyafetleri yutuyor. Bu yutkunma kazakları da kapsadığından konu kabanlara kadar ulaşacak diye korkuyorum. Yüksek belin anası olan mom jeans ile minimal ama şık bir gönderme yapmak istiyorsanız kazaklarınızı kotunuzun içerisine sokmalı, ayaklarınız için ise stilettodan caymamalısınız.

Haberin Devamı

Özensiz olmayan ama bir o kadar da iddiasız minimal şıklık bir yana; sokak modası, trendler ve kombin önerileri için blog adresim 'a da beklerim.