Evcil Hayvan Işık Balığı (Fener Balığı) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Işık Balığı (Fener Balığı) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

24.09.2021 - 00:59 | Son Güncellenme:

Bazı deniz canlıları sahip oldukları görüntüleriyle insanlar tarafından pek tercih edilmese de bu balıkların damaklarda bıraktığı lezzet çok farklı olabilmektedir. Işık balığı da görüntüsü pek iştah açan bir balık olmayıp ancak etinin lezzeti oldukça iyi olan bir balık türü olarak ele alınmaktadır. Işık balıkları özel yöntemlerle avlanan balıklar arasında olmaktadır. Peki, ışık balığı.( fener balığı) nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, ışık balığı hakkında bilgi edinmek isteyenler için ayrıntıları derledik.

Işık Balığı (Fener Balığı) Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Işık balığı, vücutları yassı bir şekle sahip olan balık türlerinden olmaktadır. Bu balıklar denizlerin karanlık olan yerlerinde ve diplerde yaşamaktan hoşlanmaktadırlar.

Haberin Devamı

 Işık Balığı( Fener Balığı) Nedir?

 Işık balığı okyanus ve denizlerin diplerinde yaşayan bir balık olmakla beraber vücutlarını kamufle ederek avlarını pusuya düşürmektedirler. Bu balıkların vücutları pulsuz ve kaygan bir deriye sahiptir. Işık balıklarının kafaları oldukça büyük olmaktadır. Bu balıklar geniş ağızları ile kendilerinden büyük olan balıkları bile rahatlıkla avlamaktadır.

 Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

 Işık balığı Atlas Okyanusunda yaşayan bir balık çeşidi olarak belirtilmektedir. Türkiye'de ise Akdeniz, Ege denizi ve Marmara denizinde yaşamaktadır. Işık balıkları kafalarının üzerinde bulunan çıkıntı sayesinde avlarını kolaylıkla avlayabilmektedir. Keskin dişlere sahip olan bu balıkların kafalarında bulunan çıkıntıda yer alan ışıkları yakarak avlarını daha iyi avladıkları belirtilmektedir. Bu balıkların erkekleri dişilerine oranla daha küçük yapıda olmakta ve dişilerin sırtında yaşamaktadır.

Yazarlar