Güzellik Isırgan Otunun Saça Ve Cilde Faydaları Nelerdir?

Isırgan Otunun Saça Ve Cilde Faydaları Nelerdir?

29.07.2021 - 03:34 | Son Güncellenme:

Hem ormanlarda hem de yol kenarlarında yetişen ısırgan otunun bilimsel adı Urtica Duica'dır. Ülkemizde hemen hemen her yerde yetişen bu bitkiden börek, çorba ve köfte yapılabiliyor. Brokoli ve pirinçle birlikte birçok yemekte de kullanılan ısırgan otu çeşitli cilt bakım kürlerinde kullanılabilir. Isırgan otunun saça ve cilde faydaları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Isırgan Otunun Saça Ve Cilde Faydaları Nelerdir


Ülkemizde ve dünya genelinde en çok tüketilen ısırgan otu çeşitleri şu şekilde sıralanabilir: 1- Kalp yapraklı ısırgan otu 2- Urtica Rdens 3- Dağ Isırganı

Isırgan Otunun Saça ve Cilde Faydaları Nelerdir?

Isırgan Otunun Saça Faydaları

1- Isırgan otu defne yaprağı ya da karanfil ile birlikte kaynatılarak beş dakika kadar bekletilmeli. Sonrasında süzülerek saça bir fırça ile sürülmeli. Haftada üç kez bu kürü saç diplerine sürenlerin saç dökülme problemleri yarı yarıya azalır. (İsteyenler bu kürü el ile masaj yaparak da uygulayabilir)

2- Isırgan otu saçların çok daha parlak ve canlı görünmesini sağlar.

Not: Saç dökülmesinin önüne geçen ısırgan otu sürüldükten sonra 2 ya da 3 saat boyunca bekletilmeli. Bu karışımın işe yaraması için kimyasal madde içeren saç kremleri ve şampuanlar kullanılmamalıdır.

Isırgan Otunun Cilde Faydaları

1- Cildin nem kaybını önlemek isteyenler, ısırgan otu ve tarçın ile hazırladıkları kürü, haftada 2 ya da 3 kez uygulayabilir.

2- Isırgan otu, uzun yıllar boyunca geçmeyen inatçı sivilcelerin kısa bir süre içerisinde kurumasını sağlar.

3- Bu bitki cildi beslediği için sivilce oluşumunu da engeller.

4- Cildin çok daha parlak görünmesini sağlar.

5- Isırgan otundan yapılan cilt maskesi doğal bir peeling etkisi yaratır.

Not: Isırgan otu, hem yağlı hem de kuru ciltlerde uygulanabilir.

 

Yazarlar