Kabak Graten


Size bu hafta hem yemesi hemde kalorisi çok hafif bir yemek tarifim olacak. Ben kabağı çok severim ama bazı kişiler tatsız bulur. Bu tarif lezzeti ile hem o grubu memnun edecek hemde çocuklarınıza sebze yedirmek için güzel bir alternatif olacak.


Malzemeler

4 adet orta boy yeşil kabak
2 adet orta boy pırasa (mevsimini göre 1 demet taze soğan da olabilir)
2 diş sarımsak
2 yumurta
2 çorba k tam buğday unu
2 çorba k rendelenmiş tulum peyniri
1/2 demet dereotu
tuz - karabiber
1 cay k. toz zerdeçal
susam - çörek otu
ayçekirdeği - kabak çekirdeği (kavrulmamış)
Zeytinyağ

Haberin Devamı

Kabaklar çok ince halka halka doğranır (jilet inceliğinde olması icin var ise mutfak robotu kullanabilirsiniz) fazla suyunu bırakması için bir süzgeçte dinlenmeye alınır. Pırasa, sarımsak ve dereotu ince kıyılır. Doğradığınız tüm malzemeler derin çukur bir kaba alınır üzerine zerdeçal, tuz, karabiber, un ve zeytinyağ eklenerek harmanlanır. Ayrı bir kapta 2 yumurta çırpılır ve hepsi birleştirilir. Yağlanmış yada pişirme kağıdı serilmiş dikdörtgen bir fırın kabına yerleştirilir. Spatula ile üzerini düzleştirip ortalama 150 C de pişirin. Pişmesine 5 dk kala rendelenmiş peynir, susam, çörek otu ve çekirdekleri ekleyerek fırının üst ızgarasını yakıp biraz daha kızarmasını sağlayabilirsiniz. Bu aşamada çekirdeklerin yanmamasına özen gösterin.


Püf noktaları

Arzu ederseniz ince kıyılmış dereotunu ile yoğurt karıştırıp yanında servis edebilirsiniz çok yakışıyor.

Zerdeçal kullanmaya çok alışık olmayabilirsiniz o yüzden ölçüyü biraz düşük tuttum sevenler daha fazla ekleyebilirler. Ben sağlığa olan katkılarının yanında tadını ve yemeğe verdiği rengi de seviyorum. Antibakteriyel, antioksidan, bağışıklık güçlendirmeye, kilo vermeye yardımcı vb birçok sağlığa olan faydaları sebebiyle mutfağınızda ona da yer açmanızı tavsiye ederim.

Sağlıklı ve fit günler dilerim

Jülide Şimsek A.
http://www.instagram.com/julis.kitchen