Evlilik Kadın ve erkeklerin hayallerini düğün mü nikah mı süslüyor?

Kadın ve erkeklerin hayallerini düğün mü nikah mı süslüyor?

20.05.2015 - 12:46 | Son Güncellenme:

Bir tarafta şatafatlı düğünler, bol bol davetliler, eğlenceler diğer tarafta sade ve şık nikah törenleri... Evlilik hayali kuran kızlar ve erkekler hangisini düşlüyor?

Kadın ve erkeklerin hayallerini düğün mü nikah mı süslüyor

KizlarSoruyor.com’un üyeleri arasında yaptığı Düğün mü, nikah mı? anketi, kadın ve erkeklerin evlilik törenlerine bakış açılarını irdeliyor. Toplamda 5.615 kişinin oy kullandığı ankette oyların yüzde 58’i ile kızlar ve erkekler düğün yapmayı tercih ediyor.

Haberin Devamı

Sanılanın aksine erkekler de en mutlu günlerini sade bir nikah töreni ile değil, düğünle taçlandırmak istiyor. Görüş paylaşan erkeklerin bir kısmı aslında nikah töreni isterken, eşi ve ailelerin isteğiyle düğün yapabileceklerini dile getiriyor.

İşte erkeklerin tecrübeleri ve hayallerinden yola çıkarak paylaştığı görüşlerden bazıları:

maviışık:

Düğünlerde, pastamı yiyip, limonatamı içerken düğün salonundaki menopoz teyzeler ve andropoz amcalar tarafından "Aaa! Hadi ama oturmaya mı geldik?" cümlesi eşliğinde dürtülünce delleniyorum ben. Sade bir nikah, o da olmadı, çikolatalı ya da çilekli bir nikah olsun tamamdır. Düğüne verilecek bütçeyi de balayında harcarız sevgili eşimle...

erkeğinırıspısıı:

Tabi ki düğün yapacağım. Ortama eşimle beraber romantik bir müzik eşliğinde giriş yapıp, evliliğin verdiği heyecanla iki tur dans ettikten sonra yerlerimize geçip oturacağız. Sonrasında gelsin paralar, takılar.. Takı merasimini de atlattıktan sonra alkolün verdiği etki ile bütün misafirler kopmaya başlayacak ve muhteşem bir halaya, halaybaşı olarak eşlik ettikten sonra kapanışı yapıp arabalara atlayarak yeni evimize doğru yola çıkacağız.

Haberin Devamı

-Elvis:

Köy düğünleri müthiş oluyor. 3 gün davul zurna falan çalıyor. Etli nohutlar, pilavlar falan yapılıyor. Düğüne gelenler aç kalmamalı değil mi? İyi düşünmüş eskiler. Çok hoş ortamlar oluyor ve değişik değişik oyun ve eğlenceler oluyor. Şehir düğünleri sevmem. Şehirde olacaksa nikah olsun daha iyi.

fussemaniaq:

Abartıyı hiç bir zaman sevmedim. Sade bir nikah ve ardından bir yemek kafamda planladığım evlilik şekli. Eşim olacak kişi mutlaka düğün yapalım derse o ayrı, kırmam yaparız.

Pipili-peri:

Düğün denildiğinde akla pistte balon peşinde koşan 30-35 çocuk ve piyanodan oyun havası geliyor. İyi organize edilmiş ise düğün, candır. Eğlence haktır. Ben eğer evlenirsem kimsede kurt kalsın istemem. Dost düşman oynasın. Eğlence olsun. Benim en mutlu günlerimden bir tanesinde kutlama mutlaka olacaktır.

Erkekler tören tercihlerini çevreye ve eşi olacak kişiye göre belirlerken kızlar düğünsüz olmaz diyor!

Haberin Devamı

Her genç kızın hayali gelinlik giyip mutluluğunu sevdikleri ile paylaşmak olsa da gösterişli bir düğün de bu hayalin tamamlayıcısı olarak görülüyor.

Kızların evlilik hayalinde neden düğün var, işte görüşler:

fileliçorap:

Kapı gıcırtısına oynayan ben düğün diyorum. Herkes gelsin oynayalım yiyelim içelim. Düğün ve cenaze olmasa insanlar birbirini görmüyor artık. Bence bu bir gelenek ve kalmalı. Evet belki masraflı ama düğünde takılan takı nikahta takılandan daha fazladır.

pentin:

Nikah o kadar kısa sürüyor ki insan hiçbir şey anlamıyor. Ablam nikah yaptı biz onca hazırlandık 10 dakika için, hiç güzel değil. Yemekli, şık bir düğün en güzeli.

kurabiyemsi:

Sade bir kır düğünü olsun isterim. Ama damadin bunu yapabilecek gücü yoksa sadece nikah da olabilir.Sonucta o parayı ödeyemezsek cefasını çekecek biz olacağız.

Anonimleşmek:

Düğüne harcayacağım parayla bir ay balayına giderim. Ben evleneceğim ama tanımadığım göbekli akrabalarım gelip halay çekecek sonra da gidip "düğün yemeklerinde et çok azdı" diyecek.

Haberin Devamı

neo-ist:

Düğünden gelinle damat bir şey anlamaz. Koşuşturmacayla geçer gider. Kendi düğünümden hatırlıyorum. Bütün salonu öpmüşlüğüm vardır, kim nereye çekerse oraya gidecek kadar da şaşkındım. Bir de gelin gel burada da oyna gibi köçek muamelesi de yapılır. Karşısına geçip oynamadığın akraba alınır, komşu teyze "gelin de evlenmeye pek bir meraklıymış" diye dedikodu eder. Ağzınla kuş tutsan da kimseye yaranamazsın kısaca. Hem o masrafa hem de telaşeye gerek yok. Nikah en güzeli.

Yazarlar