Dün gece Antalya’da kadınlar çiçek açtı. festivale katılan, çiçekli kıyafetler içindeki kadınların amacı, tüm dünyaya Antalya’nın doğal ve turistik zenginliklerinin yanı sıra buranın, kadınların tek başlarına da tatil yapabilecekleri güvenli bir yer olduğunu göstermek.

Mayıs 2016 yılında Hatice Bozkurt tarafından hayata geçirilen “Kadınlar Çiçek Açıyor” Antalya Turizm Festivali Projesi, Antalya Kadınlarının bir Sivil Toplum çalışması olarak şehre ayrı bir renk katıyor. Bu kapsamda, dün akşam yapılan etkinlikte, bir defa daha kadına en çok yakışan aksesuarın çiçek olduğunu gördüm. Gala gecesine katılan, bu projeye gönül vermiş kadınlar, çiçekli kıyafetleri ile çok şık ve zarifti.

Haberin Devamı

Festivale destek için erkekler de galadaydı. Özellikle, motosikletlerle fuaye alanına gelen grup ilgiyle karşılandı.

Leyla Alaton’a sürpriz

Haşim İşcan Kültür Merkezi Fuayesi'nde 'Turizmci Motivasyon Buluşması' adıyla düzenlenen galaya, ülkemizin önemli iş kadınlarından olan Leyla Alaton da katıldı. Geceye çiçek desenli kıyafetiyle katılan Alaton’a doğum günü sürprizi yapıldı ve çiçek süslemeli pasta kesen Alaton’un doğum günü kutlandı.

Gala programı kapsamında, 'Çiçek Açan Kadınlar Projesi'nin önde gelen isimlerinden Nurten Ünsev, ABD'de yaşayan, Bulgaristan asıllı sanatçı Krassimir Avramov ile sahneye çıktı.

Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık ise Olgunlaşma Enstitüsü'nde hazırlanan 'Ana Tanrıça Kibele' kostümüyle ilgi çekti. Ana tanrıçanın dilinden 'Anadolu Uygarlıkları ve Kadın' konulu sunumunu yaptı

Bu defa sosyal medya fayda sağladı

Sosyal bir platform olarak başlayan proje, şu an Antalya Valiliği himayesinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi paydaşlığında Turizmin başkenti Antalya’nın ilk Turizm Festivali olarak “Kadınlar Çiçek Açıyor” IWAB 1. Uluslararası Antalya Turizm Festivali adıyla devam ediyor.

Peki bu sadece Antalya ili ile sınırlı kalmalı mı? Kesinlikle hayır! Tüm illerimiz, ülkemizin tüm bölgeleri kendine özgü kültürü ve öne çıkarmak istedikleri değerleri ile benzeri etkinlikler düzenleyebilirler.

Haberin Devamı

Haydi hanımlar, taşın altına el koyma zamanı…

Serap Torun

https://twitter.com/seraptorun73

www.kidsgourmet.com.tr