Sağlık Kadınlarda Tüplerin Bağlanması (Tüp Ligasyonu) Nedir? Tüp Ligasyonu Neden Yapılır? Geri Alınabilir Mi?

Kadınlarda Tüplerin Bağlanması (Tüp Ligasyonu) Nedir? Tüp Ligasyonu Neden Yapılır? Geri Alınabilir Mi?

15.04.2021 - 14:55 | Son Güncellenme:

Kadınlarda yumurtalıklara takılan tüpler sayesinde yumurtalar, dışarı atılmaktadır. Bu sayede hamile kalma durumu olmamaktadır. Döllenmenin olmaması için yumurtalıkların ürettiği yumurtaların dışarı atılma tekniği olarak kullanılmaktadır. 0 olarak gebe kalma hali olmamaktadır. Tüp ligasyonu, nasıl bir şekilde yapılmaktadır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kadınlarda Tüplerin Bağlanması (Tüp Ligasyonu) Nedir Tüp Ligasyonu Neden Yapılır Geri Alınabilir Mi

 Tüp ligasyonu, kadınların gebe kalmamak için yaptıkları bir tekniktir. Yumurtalıklara takılan tüpler sayesinde döllenme olmamaktadır.

Haberin Devamı

 Kadınlarda Tüplerin Bağlanması (Tüp Ligasyonu) Nedir?

 Tüp ligasyonu yapılmasında öncelikli olarak sözleşme imzalanmaktadır. Bu ameliyatın bilinçli ve bireyin isteği üzerine yapıldığına dair bir belgenin onaylanması gerekmektedir. Bunun ardından ameliyat gerçekleşmektedir.

 Tüp ligasyonu, kısa bir süre alan bir operasyondur. Operasyonun riskleri de az olmaktadır. Bunun yanı sıra gebe kalınması şansını, sıfır bir hale getirmektedir. Kişinin bu operasyonda uyutulması be ardından karın altından bir kesi ile girilmesi gerekmektedir.

 Tüp ligasyonu ameliyatı sonrasında bir iyileşme dönemi olacaktır. Operasyon sonrasında birkaç günlük bir süre de bu bölge üzerinde ağrılar sürecektir. Bunun yanı sıra uygulanma şartları bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Uygulama şartları arasında gebe olunmaması gerekmektedir. Aynı zamanda doğumlardan sonra yapılabilmektedir. Ancak operasyon sonrasında görülen aşırı ağrıların olması ve yüksek kanama ve ateşin olması halinde hastaneye gidilmesi gerekmektedir.

 Operasyon sonrasında adet gecikmesi görülmesi halinde hastaneye başvuru yapılmalıdır. Bunun dışında normal bir iyileşme süreci geçecektir. Operasyon sonrasında cinsel zevk ve adet döngüsünde herhangi bir değişim olmayacaktır.

 Tüp Ligasyonu Neden Yapılır?

 Hamile kalmak istemeyen kadın bireyler için ve yeterli çocuk sahibi olan kadınlar için bir ihtiyaç olarak görülmektedir. Hamile kalma riskinin ortadan kalkması, cinsel ilişki sırasında korumanın olmaması adına tercih edilmekte olan bir uygulamadır.

 Geri Alınabilir mi?

 Tüp ligasyonu operasyonları öncesinde özellikle konuşulan bir konudur. Operasyon öncesinde bireyin kendi isteği doğrultusunda yaptırması ve çocuk istememesi kesin olmalıdır. Bunun ardından operasyon gerçekleşmektedir.

 Tüp ligasyonunun geri alınması oldukça zordur. Bunun yapılması için oldukça uzman bir doktorun ve yüksek miktarlarda paraların bulunması gerekmektedir. Geri dönüşün olma hallerinde operasyonlar riski ve uzun süreler almaktadır.

 Geri dönüş şansı bulunmaktadır. Ancak oldukça uğraştırıcı ve zor aşamalardan oluşmaktadır. Zor bir operasyon ve operasyonlar için gereken miktar bulunmalıdır.

Yazarlar