Sağlık Kalp Ağrısı Nasıl Olur Ve Nerede Hissedilir?

Kalp Ağrısı Nasıl Olur Ve Nerede Hissedilir?

06.07.2022 - 15:00 | Son Güncellenme:

Kalp ağrısı pek çok kişide görülen bir problemdir. Genel olarak bakıldığında kalp ağrısının tek bir nedeni olmamaktadır. Kalp ağrısının altında yatan başka sebepler de aranmalıdır. Kalp ağrısının nasıl olduğunu ve nerede hissedildiğini sizin için derledik.

Kalp Ağrısı Nasıl Olur Ve Nerede Hissedilir

Kalp ağrısı, fertlerin acil servislere başvurmasının genel olarak görülen en yaygın sebepleri arasında yer almaktadır. Kalp ağrısı çoğunlukla farklı sebeplerden kaynaklı olan göğüs ağrıları ile karıştırılabilmektedir. Sıklıkla ölümlere neden olan kalp krizini düşündürmesi sebebiyle göğüs ağrısı pek çok kişiyi endişelendiren bir durum olmaktadır. Vücuttaki pek çok organ veya sisteme ilişkin olan hastalık göğüs ağrısına sebep olabilir.

Haberin Devamı

Kalp Ağrısı Nedir?

Göğüs boşluğunun üzerinde ağrı hisseden fertlerin pek çoğu kalp ağrısı nasıl ayırt edileceğini merak etmektedir. Kalp ağrısı, kalp dışı sebeplerden dolayı kaynaklanan göğüs ağrılarından daha farklı olarak göğüs boşluğu içerisinde hissedilen keskin ve aynı zamanda da bıçak saplanması şeklindeki acı ya da donuk tarzdaki ağrılardır. Ağrının hissedilmiş olduğu süre, mevcut yoğunluğu ve bölgesi de kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir.

Göğüs ağrısı yaşamakta olan pek çok birey ilk anda kalp krizi geçirmekte olduğunu düşünebilir. Kalbin yer aldığı göğüs bölgesinde hissedilebilen ağrılar kalp krizinin ciddi nitelikteki bir belirtisi olabileceği gibi kimi durumlarda ise çok daha az ciddi olan değişik sebeplere bağlı göğüs ağrılarıyla karıştırılabilmektedir. Aynı zamanda da bu ağrılar kalp krizi dışında kalbe ilişkin pek çok farklı sebepten ötürü de kaynaklanabilmektedir.

Haberin Devamı

Kalp Ağrısı Neden Olur?

Kalp ya da göğüs ağrısı hissedilen durumlarda, ağrı ile beraber birtakım değişik semptomlar da görülebilmektedir. Bahsedilen semptomlar ağrının nedenine ilişkin olarak da bilgi vermektedir ve doktorun tanı koymasına yardımcı olmaktadır. Göğüs ağrısının kalp ile ilişkili olan bir sorundan kaynaklanıyor olabilme ihtimalini kuvvetlendireme kalp ağrısı semptomları şu şekildedir:

Göğüste basınç veya gerginlik

Yorgunluk hissi ya da baş dönmesi

Sırt, çene ve kol bölgesinde ağrılar

Karın ağrısı

Nefes darlığı

Mide bulantısı

Egzersiz ya da efor gerektirebilen aktiviteler esnasında göğüste ağrı oluşumu

Kalp Ağrısı Nerede Hissedilir?

Kalp ağrısı genellikle göğüste hissedilir. Bunun dışında sırtta, çenede ve kol üzerinde yayılım göstermekte olan ağrılar için ise doktora gidilmesi şarttır.

Yazarlar