Sağlık Kalp Kapakçığı Açıklığı Nedir, Neden Olur? Kalp Kapağı Açıklığı Nasıl Tedavi Edilir?

Kalp Kapakçığı Açıklığı Nedir, Neden Olur? Kalp Kapağı Açıklığı Nasıl Tedavi Edilir?

31.03.2021 - 17:08 | Son Güncellenme:

Kalp hastalıkları ile ilgili birçok hastalık vardır. Bu hastalıklardan bir tanesi de kalp kapak kapakçığı açılığıdır. Kalp kapakçığı açıklığı ile ilgili araştırma yapmak isteyen kişiler bu konuda pek çok yerden araştırma yapmaktadırlar. Kalp kapakçığı açıklığı son günlerde arama motorlarında iyice araştırılmaktadır. Peki kalp kapakçığı açıklığı nedir? Kalp kapakçığı açıklığı neden olur? Kalp kapağı açıklığı nasıl tedavi edilir? İşte kalp kapakçığı açıklığı ile ilgili tüm detaylar.

Kalp Kapakçığı Açıklığı Nedir, Neden Olur Kalp Kapağı Açıklığı Nasıl Tedavi Edilir

 Kalp kapakçığı açıklığı mutlaka tedavi edilmesi gereken bir kalp hastalığıdır. Kadınlarda da erkeklerde de eşit derecede görülmektedir. Kalp kapakçığı açıklığı için bitkisel tedavi yöntemleri de vardır.

Haberin Devamı

 Kalp Kapakçığı Açıklığı Nedir?

 Kalp kapakçığı açıklığı kalp kapakçığı yapısının işlevinin bozulmasına genel olarak verilen bir addır. Kalbin toplamda 4 tane kapakçığı bulunmaktadır. Bu durumda ise kalp kapakçığı işlevi tamamen bozulabilir. Bu duruma kalp kapakçığı açıklığı denir. Kalp kapakçığı açıklığı genellikle belirti vermeyen bir hastalıktır.

 Kalp Kapakçığı Açıklığı Neden Olur?

 Kalp kapakçığı açıklığı genellikle doğumsal nedenlerden kaynaklı olarak ortaya çıkmaktadır. Anne karnında gelişen bir takım gelişimsel bozukluklar sonucu ortaya çıkabilir. Kalp kapakçığı açıklığının en büyük nedenleri arasında doğumsal faktörler görülmektedir. Kimi zaman hiçbir belirti vermeden ilerleyen bir hastalıktır.

Haberin Devamı

 Kalp Kapakçığı Açıklığı Nasıl Tedavi Edilir?

 1) İlaç Tedavisi

 Kalp kapakçığı açıklığı tedavisinde ilk kullanılan tedavi yöntemleri arasında ilaç tedavisi gelmektedir. Kalp kapakçığında yer alan mekanik rahatsızlıklar sonucunda ortaya çıkan bozukluklarda hastaya kalp ilaçları verilir. Buna yönelik kalp kapakçığı açıklığı belirtileri önemli ölçüde azalır.

 2) Cerrahi Tedavi

 Cerrahi tedavi ilerlemiş olan kalp kapakçığı açıklığında kullanılır. Bu hastalarda ilaçla tedavi mümkün değildir. Bundan dolayı son çare olarak ilaçla tedavi yapılır. Kalp kapakçığı cerrahi yöntemler ile birlikte tamir edilir. Eğer kalp kapakçığı tamiri mümkün değilse kalp cerrahları tarafından bu kapakçıklar çıkartılarak yeni kapakçıklar eklenir. Yeni yapay kalp kapakçığı eklenerek hasta sağlığına kavuşmaktadır.

 3) Anjiyografi

 Anjiyografi ilaç tedavisine bir alternatif olarak yapılan tedavi yöntemidir. Balon işlemi olarak da bilinmektedir. Hastaya yapılan bu işlemde kalp kapakçığı açıklığı tamir edilmesi amaçlanır.

Yazarlar