Yemek Evde Kandil Simidi Tarifi - Yapılışı | Kandil simidi nasıl yapılır? Kolay kandil simidi malzemeleri

Evde Kandil Simidi Tarifi - Yapılışı | Kandil simidi nasıl yapılır? Kolay kandil simidi malzemeleri

03.02.2022 - 20:08 | Son Güncellenme:

Kandil günlerinin olmazsa olmazı olan Kandil simidi tarifi araştırma konusu olmaya devam ediyor. Kandil simidini evde yapmak isteyen vatandaşlar Mahlepli/Mahlepsiz kandil simidi yapılışı ve tarifi...

Evde Kandil Simidi Tarifi - Yapılışı | Kandil simidi nasıl yapılır Kolay kandil simidi malzemeleri

Kandil simidi nasıl yapılır sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Kandil gecelerinin olmazsa olmazları arasında yer alan kandil simidi tarifi ve yapılışı merak konusu olmaya devam ediyor. Kandil simidi mahlepli yapılabildiği gibi mahlepsiz olarakta yapılabilmektedir. İşte Kandil simidi tarifi ve yapılışı...

Haberin Devamı

KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR? İŞTE TARİFİ...

KANDİL SİMİDİ MAHLEPLİ

Malzemeler:

4.5 su bardağı un
125 gr eritilmiş tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1.5 çay bardağı sulu yerinden yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için

Yumurta

Susam

KANDİL SİMİDİ MAHLEPLİ YAPILIŞI

Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri ekleyin. Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ekleyerek, yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Yoğurduktan sonra 5 dk kadar dinlendirin. Bu arada yumurta ve susamı kaselerde hazırlayın. Elimizle hamura simit şekli verin ve yumurtaya batırıp oradan da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Haberin Devamı

KANDİL SİMİDİ MAHLEPSİZ

Malzemeler:

1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1. 5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

1 yumurta beyazı
Susam
Çörek otu

KANDİL SİMİDİ MAHLEPSİZ YAPILIŞI

Oda sıcaklığındaki margarin sıvı yağ sirke yoğurt tuz şeker yumurta sarısı karıştırılır ardından un ve kabartma tozu eklenir.
Kulak memesi kıvamına gelindiğinde ceviz büyüklüğünde hamur alınır elle açılıp çay bardağı ile kesilir ortasını da şişe kapağı ile kesilir ardından yumurta beyazına ve susama bulanır 180 derece de 20 dakika pişirilir.

KANDİL SİMİDİ SİRKELİ

Malzemeler:

250 gram yumuşak tereyağı veya margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sirke
3 yemek kaşığı şeker
1 tane yumurta (1 yumurta beyazı)
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı mahlep( sevmiyorsanız şart değil)
4 buçuk su bardağı un kontrollü olarak ekleyin
1 kase susam

Yazarlar