Sağlık Kanser Teşhisinde Kullanılan Testler Nelerdir? Kanser Testi Sonuçları Ne Anlama Geliyor?

Kanser Teşhisinde Kullanılan Testler Nelerdir? Kanser Testi Sonuçları Ne Anlama Geliyor?

10.09.2021 - 11:34 | Son Güncellenme:

Bazı hastalıkların tedavi aşaması çok zorludur. Bu hastalıklar arasında kanser hastalığı da bulunuyor. Kanser hastalığının tanısı koyulabilmesi için bazı testler yapılır. Bu testlerin ne olduğu ve nasıl yapıldığı insanlar tarafından merak edilen bir bilgidir. Kanser teşhisinde kullanılan testler nelerdir? Kanser testi sonuçları ne anlama geliyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kanser Teşhisinde Kullanılan Testler Nelerdir Kanser Testi Sonuçları Ne Anlama Geliyor

Kanser teşhisinde birçok test yapılıyor.

Haberin Devamı

Kanser Teşhisinde Kullanılan Testler Nelerdir?

Kanser hastalığının erken fark edilmesi tedavi sürecinin daha olumlu olmasını sağlar. Kanser belirtileri yakından takip edilerek gerekli testlerin yapılması önemlidir. Bazı insanlar kanser hastalığından korktuğu için en ufak bir belirtide kanser olduğunu düşünebilir. Fakat görülen belirtilen başka hastalıkların belirtisi de olabilir. Birçok kişi bu konuda araştırmalar yaparak kanser hastalığının nasıl belirleneceği konusunda bilgi sahibi olmak istiyor. Kanser hastalığında erken tanı her zaman daha iyi tedavi sonuçları verecektir. Erken teşhis edilebilmesi için belirtilerin iyi takip edilmesi ve gerekli testlerin yapılması gerekir.

Yapılan testler sonucunda çıkan sonuca göre tedavi süreci başlatılır. Doktorlar bu konuda her zaman erken teşhisin hayat kurtardığını bildiriyor. Tarama testleriyle kanser tanıları kolay bir şekilde yapılabiliyor. Kanser tanıları bazı testler yapılarak yapılabiliyor. Bu testler hastaların talebiyle değil doktorların talebiyle gerçekleştiriliyor. Doktorlar belirtilere göre yapacakları testleri kendileri belirleyerek daha olumlu bir sonuç almayı planlıyor. Yapılacak olan testlerle kısa süre içinde kanser hastalığı tespit edilebiliyor. Kanser tanısında kullanılan bazı test çeşitleri şu şekildedir;

Haberin Devamı
  • Fizik muayene
  • Görüntüleme testleri
  • Biyopsi işlemleri
  • Fizik muayene işlemleri

Kanser Test Sonuçları Ne Anlama Geliyor?

Kanser testleri kanser tanısını koyabilmek için yapılır. Yapılan bu testler sonucunda kişilerin kanser olup olmadığı ortaya çıkar. Eğer test sonuçlarında kanser tespit edildiyse, hızlı bir şekilde kanser evresine göre tedavi süreci başlatılır. Bilindiği üzere kanser hastalığının belirli evreleri bulunuyor. Bu tanılarla kanserlerin evreleri tespit ediliyor ve daha verimli bir tedavi süreci geçiriliyor. Kanser yayılma oranı bazı yöntemlerle kontrol edilir. Bu evrelerin kontrolü röntgen ve kemik taraması testleriyle kolay bir şekilde hasta üzerinde gerçekleştirilir.

Yazarlar