Sağlık Kanser Türleri Nelerdir? En Tehlikeli Kanser Çeşitleri Hangileridir?

Kanser Türleri Nelerdir? En Tehlikeli Kanser Çeşitleri Hangileridir?

03.03.2021 - 15:50 | Son Güncellenme:

Kanser hastalığı çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer almaktadır. Bundan dolayı kanser hastalığının da birçok türleri bulunmaktadır. Kanser hastalığını araştırmak isteyen kişiler çeşitli platformlar üzerinden kanser hastalığı ve kanser çeşitleri araştırması yaparak bilgi edinmektedirler. Kanser hastalığı kontrolsüz hücre çoğalması ile karakterize bir hastalıktır. Peki, kanser türleri nelerdir? En tehlikeli kanser çeşitleri hangileridir? İşte kanser hastalığı ve kanser çeşitleri ile ilgili bütün bilgiler.

Kanser Türleri Nelerdir En Tehlikeli Kanser Çeşitleri Hangileridir

Kanser hastalığı ölümcül olan hastalıklardan bir tanesidir. Birçok kanser türü olup bu kanser türleri arasında en tehlikelileri de belirtilmiştir.

Haberin Devamı

 Kanser Türleri Nelerdir?

 1) Gırtlak Kanseri

 Gırtlak kanseri en yaygın olan kanser türleri arasındadır. Laringeal kanserlerinden olarak adlandırılan gırtlak kanseri birçok sebebe bağlı olarak gelişmektedir. 

 2) Oral Kavite Kanseri

 Sıkça rastlanan kanserlerden olarak da bilinen oral kavite kanseri ağız yapısını ilgilendiren bir kanser türüdür. Özellikle sürekli olarak alkol ve tütün kullanımı olan kişilerde bu kanser türü gözlemlenmektedir. Erkeklerde kadınlara göre daha fazla rastlanılan kanser türleri arasında yer almaktadır.

 3) Dudak Kanseri

 Yaygın olan kanser türleri arasında dudak kanseri de bulunmaktadır. Genellikle üst dudak ve ağız köşelerinde gözlemlenmektedir. Az olarak ise alt dudakta meydana gelir. Erkeklerde yine dudak kanseri riski kadınlara göre daha fazladır. Genellikle 60 yaşını geçmiş olan bireylerde dudak kanseri riski artmaktadır. Dudak kanseri sigara ve nargile gibi tütün ürünleri tüketenlerde daha fazla risk teşkil eden bir hastalıktır.

Haberin Devamı

 4) Tükürük Bezi Kanseri

 Bir diğer kanser türü de tükürük bezi kanseridir. Yiyecekleri sindirmekte en önemli besin kaynaklarından olan tükürük bezi vücut için hayati öneme sahip bir organdır. Pek çok enzimleri de içermektedir. Parotis bezlerinde başlayan tükürük bezi kanseri burada bulunan tümörlerin gelişimi ile başlamaktadır.

 5) Safra Yolu Kanseri

 Karaciğer bu hastalıktan en fazla etkilenen organların başında gelmektedir. Safra kesesi karaciğerde bulunmaktadır. Bundan dolayı kanserleşme sürecinde karaciğere de zarar verebilmektedir. Alkol kullanımı ve obezite safra yolu kanserinin en büyük nedenleri arasında gösterilmektedir. 

 En Tehlikeli Kanser Çeşitleri Hangileridir?

 1) Akciğer Kanseri

 Akciğer kanseri en tehlikeli kanser türleri arasında zirvede yer almaktadır. Akciğerde ki hava keseciklerin kanserleşmesi ile başlayan bu kanser türü kişinin hayatını önemli ölçüde tehdit eder. Özellikle sigara kullanımı birincil olarak akciğer kanserinin sebebidir.

 2) Pankreas Kanseri

 Tedavisi zor ve güç olan kanser türlerinden olan pankreas kanseri de yine en tehlikeli kanser türleri arasında yer almaktadır. 

Yazarlar