Stil Karma Halleri

Karma Halleri

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Istanbul Fashion Week’in son günü, İpek Arnas, Çiğdem Akın ve Şafak Tokur’un Sonbahar/Kış koleksiyonlarını sundukları Karma 2 defilesi ile başladı!..

Karma Halleri

İpek Arnas yarattığı “ 2 Ters 1 Düz” markasının 2012 Sonbahar/Kış koleksiyonu olan “Ateşten yol” adlı koleksiyon, bir tarafta kalıpta yeni denemelerle modern biz çizgi taşınırken, diğer yandan sembolik detaylarla bir çağı temsil ediyor. Ortaçağ savaşlarının ruhunu yansıtan dokular, gücü ve iktidarı temsil eden metalik renkler ve grafik desenlerin cesurca kullanılarak hazırlanan koleksiyon, 2 Ters 1 Yüz markasının karekteristik yapısını devam ettiriyor.

Haberin Devamı

El örgüsü giyim ve bir aksesuar markası olan 2 Ters 1 Yüz’ün bu sezonki koleksiyonu kadınlar için; tek kollu minik elbiseler, yılan motifli elbiseler, örgü straplez bluzlardan, yaka detaylı şifon gömlekler, örgü mini şortlar, metal kemerler, kloş etekler, erkekler için ise kalın örgü kazaklar ve örgü detaylı pantolonlardan oluşuyor.
Siyah örgü elbise ve eteklerin üzerinde kullandığı kırmızı ve turuncudan oluşan desen detayı ile dikkat çeken koleksiyon; siyah, toprak renkleri, beyaz, füme ve pudra renklerinden oluşuyor.

Karma Halleri

İki sezondur koleksiyonları ile Istanbul Fashion Week’te yer alan Çiğdem Akın, “ EQUINE” adını verdiği 2013 Sonbahar/Kış koleksiyonu ile kendine güvenen, güçlü kişiliğini tarzına yansıtmaktan çekinmeyen kadını temsil ediyor. Atların özgürlüklerine düşkünleri, özgürlükleri aynı zamanda sahiplerine itaatkarlıklarından ilham alan koleksiyon, maskülen silüetleri feminen çizgilerle sevenlerine sundu. Asimetrik silüetler güçlü görünümü, kürk, deri, kapitone, tweet gibi kumaş seçimleri ile kalitesini ortaya koydu.

Haberin Devamı

Tasarımlardaki Osmanlı baskıların, etnik bir ruh yarattığı koleksiyon; asimetrik kesim ceket ve pantolonlar, şalvar pantolonlar, beyaz koton gömlekler, baş döndürücü kürkler ve tayt ve deri pantolon kombinasyonlarından ve atlardan esin alınarak hazırlanan farklı aksesuarlardan oluşuyor. Siyah ve beyazın önderliğinde mor ile canlılık katılan koleksiyon, hem günlük koşuşturmada hem de gece kullanımda takipçilerine konforlu bir çok seçenek sunuyor.

Karma Halleri

Şafak Tokur, Istanbul Fashion Week kapsamında , “ Selam 2 ” adını verdiği koleksiyonu ile ilk moda performansını gerçekleştirdi. Mevlevi kültüründen esinlenilerek Allah’a duyulan sonsuz aşktan ilham alınarak hazırlanan koleksiyon, ruhun bedenden ayrılışı ve inançlarımıza olan sahiplenme duygusu çerçevesinde yeni bir yolculuğa çıkmak için tasarlanmış bir, erkek ve bayan avand garde koleksiyonu olarak karşımıza çıktı.

Geneli siyahtan oluşan, kürk detaylı uzun kabanlar, pelerinler, kumaş pantolonlar, deri yakalı kabanlar, beyaz gömlekler, önü deri arkası kiptone kumaştan hazırlanmış yelekler, gömleklerle alternatif bir görünüm yaratılan şemsiyeler ve şalvar pantolonlardan oluşuyordu. Oluşturulan kombinasyonların üzerine, farklı şekillerde giydirilen ceketler ve gömleklerle dikkat çeken defile, farklı konsepti ile fazlasıyla dikkat çekti.

Haberin Devamı

Karma Halleri

Yazı; Selin Çetinkaya

Fotoğraf; İlknur Şener 

Yazarlar