Sağlık Karpal Tünel Sendromu Bilekliği Nasıl Kullanılır? Karpal Tünel Bilekliği Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Karpal Tünel Sendromu Bilekliği Nasıl Kullanılır? Karpal Tünel Bilekliği Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

30.03.2021 - 17:26 | Son Güncellenme:

Farklı sebeplerden dolayı el bilekleri ağrı yapabiliyor. Özellikle ilgili bölgedeki sıkışmadan dolayı ortaya çıkan problemler ileride önemli sağlık sorunları yaratabilmektedir. Peki karpal tünel sendromu bilekliği nasıl kullanılır? Karpal tünel bilekliği kullanırken nelere dikkat edilmelidir? İşte bu konuda merak edilenler.

Karpal Tünel Sendromu Bilekliği Nasıl Kullanılır Karpal Tünel Bilekliği Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir

 Hem el hem de el bileğini etkileyen durumlarda bileklik kullanımı önerilir. Özellikle sinir sıkışması olarak bilinen karpal tünel sorunları adına, bileklik önemli bir iyileştirici yöntemdir. Tabii bunun gibi birçok farklı sorun karşısında, bileklik kullanımının doğru şekilde ele alınması oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

 Karpal Tünel Sendromu Bilekliği Nasıl Kullanılır?

 Karpal tünel sendromu el bileği bölgesindeki sinir sıkışması nedeniyle ortaya çıkar. Özellikle bilgisayar başında çok fazla vakit harcamak ya da bilek bölgesini farklı sebeplerden dolayı zorlamak bu sorun ortaya çıkarmaktadır. Böyle durumlarda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon doktorları kontrolü altında bileklik kullanımı ele alınır. Tabii bu bilekliği kullanımını sıralı biçimde dikkatle ele almak büyük öneme sahiptir.

 - Öncelikle bantları açın.

 - Elinizi bilekliğe dikkatli bir şekilde yerleştirin.

 - Özellikle bilek ile bileklik arasında boşluk olmamalıdır.

 - Bazı bilekliklerde bulunan baş parmağın düzgün bir şekilde oturmasına dikkat edilmelidir.

 - Daha sonra cırt cırt kısmını dikkatli bir şekilde kapatın.

Haberin Devamı

 Özellikle öncelik olarak bilek bölümüne uzanan bandı birleştirmek oldukça önemlidir. Ardından uç kısmı kapatmak suretiyle daha sağlıklı ve rahat bir şekilde kullanmak mümkün.

 Karpal Tünel Bilekliği Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 Karpal tünel bileklik kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus süredir. Özellikle kızarıklık veya ciltte hassasiyet oluşmaması adına düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir. Atele bağlı olarak çok sıkmamak da ayrıca önemlidir. Böylece daha sağlıklı bir şekilde kullanmak mümkün olur. Atelin yapıldığı malzeme ye bağlı olarak alerji sorununa karşı, düzenli şekilde ilgili kısmı kontrol etmek gerekir.

 Eklem bölgelerin tutukluk yaşamaması için gün boyunca karpal tünel bileklik kullanılmamalıdır. Çalışma zamanında ya da istirahat döneminde genelde bu bilekliği kullanmak yeterlidir. Bunun dışında bilekliği çıkarmak ve eklem bölgesinde egzersiz gerçekleştirmek oldukça önemlidir. Bu unsurlara dikkat etmek suretiyle sağlıklı şekilde karpal tünel bileklik kullanılabilir.

Yazarlar