Sağlık Kasık ağrısı deyip geçmeyin! Nedeni bu hastalık olabilir

Kasık ağrısı deyip geçmeyin! Nedeni bu hastalık olabilir

01.08.2023 - 13:48 | Son Güncellenme:

Vücutta oluşan ağrıların her birinin çeşitli nedenlerden kaynaklandığını söylemek mümkündür. Kasık ağrıları da sıklıkla karşılaşılmakta olan ağrılar arasında yer almaktadır. İşte, kasık ağrılarının nedeni hakkında merak edilen detaylar.

Kasık ağrısı deyip geçmeyin Nedeni bu hastalık olabilir

Kasık ağrıları, farklı nedenlerden kaynaklı olarak görülebilmektedir. Özellikle bacakta bulunan tendonların veya kasların yaralanmasına bağlı olarak kasık bölgesinde ağrı hissedilmesi söz konusu olabilir. Aynı zamanda enfeksiyon, tümör, travma, fıtık veya yaralanmalara bağlı olarak da kasık ağrılarının görülmesi mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

Kasık Ağrılarının Nedeni Yaralanma Olabilir!

Kasık ağrılarının yaşanması, çeşitli nedenlere bağlı olarak gelişebilmektedir. Ağrıya neden olabilecek olan sebepler arasında yaralanmalarında bulunabileceğini söylemek mümkündür. Yetişkinlerde kasık ağrısına neden olan en önemli etkenlerden birisi de kas gerginliği olarak ifade edilebilir. Fiziksel bir aktiviteye bağlı olarak veya spor yaralanmaları sonucunda kasık ağrıları meydana gelebilmektedir. 

Kasık, vücutta baldırlar ile mide arasında yer almaktadır. Bu bölgede bulunan kasların gerilmesi veya zorlanmasına bağlı olarak ise kasık ağrıları oluşmaktadır. Kişinin kaslarını zorlayıcı herhangi bir aktivite olmaması durumunda ise kasık ağrılarının altında yatan farklı bir neden olduğu söylenebilmektedir. 

Haberin Devamı

Kasık Ağrınız Varsa Bu Belirtileri Kontrol Edin

Kasık ağrıları birçok insan tarafından karşılaşılmakta olan bir sağlık sorunudur. Kasık bölgesinde çalışan kas grupları, bacakların hareket etmesini sağlamaktadır. Bu bölgede bulunan kasların zorlanması veya yıpranması sonucu kasık ağrıları görülebilmektedir.

Kadınlarda ve erkeklerde kasık ağrısı oluşmasının ise farklı nedenlere bağlı olarak gelişebileceğinin söylenmesi mümkün olmaktadır. Kasık ağrılarınız sürekli olarak devam ediyorsa bu belirtileri kontrol etmeniz gerekir.

Uzun süreli olarak oturduğunuzda ağrı hissediyorsanız,

Şiddetli ve sürekli devam eden bir ağrı söz konusuysa,

İdrar yaparken ağrı hissediyorsanız,

Bağırsak hareketi hissediyorsanız,

Aralıklı olarak gelen giden ağrı durumu söz konusuysa,

İlişki sırasında ağrı yaşıyorsanız,

Keskin ağrılar ve kramplar oluşuyorsa,

Künt ağrılar mevcutsa, 

Pelvisin derinliklerinde ağrı veya basınç hissediyorsanız bu belirtileri önemsemeniz gerekmektedir.

Kasık ağrısı deyip geçmeyin Nedeni bu hastalık olabilir

Erkeklerde Kasık Ağrısı Neden Olur?

Kasıklarda ağrının oluştuğu bölge, ağrının neden kaynaklandığıyla ilgili olarak bilgi verebilmektedir. Sağ kasıkta ağrı olması sağ yumurtalığa ve sol yumurtalıkta ağrı olması da sol yumurtalığa ait bir soruna işaret etmektedir.

Ağrının kesin olarak nedeninin anlaşabilmesi için doktor tarafından fiziksel muayene ve gerekli görüntüleme yöntemlerinin yapılması gerekmektedir. Kasık ağrısı, pelvik bölgesinde ki kasların incinmesinden kaynaklanabileceği gibi enfeksiyona bağlı nedenlerden de meydana gelebilmektedir. 

Haberin Devamı

Kadınlarda Kasık Ağrısı Neden Olur?

Kasık ağrısı, kadınlarda da sıklıkla görülmekte olan bir problem olarak bilinmektedir. Kasık ağrısı, adet döngüsü boyunca vücutta gerçekleşen durumlara bağlı olarak oluşabilmektedir. Aynı zamanda kadınların üreme organlarının bu bölgede geniş bir yer kaplamasından kaynaklanabileceği de söylenebilir. Adet sancısı ve yumurtlama ağrısı gibi durumlarda kadınlarda kasık ağrısının görülmesi normal kabul edilmektedir. 

Bu durumlar göz önünde bulundurulduğu zaman ise kasık ağrısının kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görüldüğünün söylenmesi mümkün olmaktadır. Aynı zamanda yumurtalıklarda ve rahimde meydana gelen enfeksiyonlar ve kistlerde kasık ağrısına neden olabilmektedir. Ancak bu gibi durumlarda görülen kasık ağrısının tedavi gerektiren bir hastalık olduğu söylenebilir.

Haberin Devamı

Kasık Ağrısı Tanısı Nasıl Konur?

Kasık ağrısı tanısı konulabilmesi için ağrının kaynağının anlaşılması gerekir. Kesin bir tanı konulabilmesi için doktor tarafından yapılan fiziki muayeneye ek olarak gerekli tanı testlerinin de yapılması gerekir.

Bu süreçte hastada görülen belirtilere göre uygulanacak olan test ve tetkiklerde değişiklik gösterebilmektedir. Yapılan testler; kan ve idrar tetkikleri, kolonoskopi ve histeroskopi, gaita testi, gebelik testi, vajina kültürlerinin alınıp incelenmesi gibi çeşitli testler olarak ifade edilebilir.

Yazarlar