Evcil Hayvan Kedilerin Tuvaleti Geldiği Nasıl Anlaşılır? Yavru Kediler Tuvalete Nasıl Alıştırılır?

Kedilerin Tuvaleti Geldiği Nasıl Anlaşılır? Yavru Kediler Tuvalete Nasıl Alıştırılır?

17.05.2021 - 15:49 | Son Güncellenme:

Kediler çok sevilen ve evlerde beslenen canlılardan biridir. Kedi sahibi olan bireyler, kedilerin tuvaletlerini nasıl yapacağını merak edebiliyor. Kedilerin tuvaleti geldiği zaman nasıl tespit edileceği araştırılan önemli konulardan biridir. Yavru kedilerin tuvalete nasıl alıştırılacağı da kedi sahipleri tarafından araştırılabiliyor. Kedilerin tuvaleti geldiği nasıl anlaşılır? Yavru kediler tuvalete nasıl alıştırılır? Yavru kedilerin tuvalet alışkanlığıyla alakalı detayları derledik.

Kedilerin Tuvaleti Geldiği Nasıl Anlaşılır Yavru Kediler Tuvalete Nasıl Alıştırılır

Tüm canlılarda olduğu gibi kedilerin de bazı ihtiyaçları bulunuyor. Kediler tuvaletleri geldiği zaman, kendi tuvaletini yaptığı bir bölgeyi tercih eder. 

Haberin Devamı

Kedilerin Tuvaleti Geldiği Nasıl Anlaşılır?

Kedilerin tuvaletleri geldiği zaman nasıl anlaşılacağı kişilerce merak edilen bir bilgidir. Kediler tuvaletleri geldiği zaman daha önce tuvalet yaptığı alanlara yönelir. Kendi tuvaletinin kokusunu alırsa, tekrar aynı bölgeye tuvaletini yapar.

Kedilere tuvalet eğitimi vermek diğer canlılara göre daha kolaydır. Kediler daha önce herhangi bir bölgeye tuvaletlerini yaptıysa, yine aynı bölgeyi seçerek tuvaletlerini yapacaktır. Kediler herhangi bir hareketiyle tuvaletlerini gösteren canlılar değildir.

Yavru Kediler Tuvalete Nasıl Alıştırılır?

Yavru kedi sahiplenen bireylerin merak ettiği konulardan biri de, kedilerin nasıl tuvalete alıştırılacağıdır. Tuvalete alıştırmak için kişilerin kedilere uygun bir kap alması gerekiyor. Kedi kaplarının içerisine kedilerin tuvalet yapması sağlanır.

Haberin Devamı

Kediler 1 kere tuvaletlerini kap içerisine yaptıysa, ilerleyen tüm süreçlerde yine aynı kaba tuvaletlerini yapacaktır. Tuvalet kokularını almalarından dolayı, kendi kabını tercih ederek tuvaletini yapacaktır

Yazarlar