Evcil Hayvan Kedilerin Tüylerinin Dökülmesi Nasıl Engellenir? Kedilerin Tüy Dökmesi Önlenebilir Mi?

Kedilerin Tüylerinin Dökülmesi Nasıl Engellenir? Kedilerin Tüy Dökmesi Önlenebilir Mi?

17.05.2021 - 15:48 | Son Güncellenme:

Kedi besleyenlerin en çok şikayetçi olduğu sorunlardan bir tanesi kedinin tüylerini dökmesidir. Kedinin tüylerinin dökülmesini engellemek için birçok denenecek yol vardır. Öncelikle kedinin tüylerinin dökme nedeni iyi bir şekilde araştırılmalıdır. Kedinin tüylerinin dökmesinin nasıl engellenebileceği en çok araştırılanlar arasına girmiştir. Peki kedilerin tüylerinin dökmesi nasıl engellenir? Kedilerin tüy dökmesi önlenebilir mi? İşte kedi tüylerinin dökmesini engellemek için yapılacak tüm detaylar.

Kedilerin Tüylerinin Dökülmesi Nasıl Engellenir Kedilerin Tüy Dökmesi Önlenebilir Mi

Kedi tüylerinin dökümünü engellemek için kullanabileceğiniz bir takım ilaçlar da bulunmaktadır. Kedi tüylerinin engellenmesi için bakımı çok önemlidir.

Haberin Devamı

Kedilerin Tüylerinin Dökülmesi Nasıl Engellenir?

Kedi tüylerinin dökülmesini engellemek için öncelikle kedinin sağlık durumunu kontrol ettirmeniz gerekir. Veterinerler eşliğinde yapılan sağlık kontrolü ile birlikte kedinin tüyünün dökülme nedeni de ortaya çıkacaktır.

Kedi tüyü dökümüne neden olan deri hastalıkları da olabilmektedir. Öncelikle kedinin hastalığını tespit edip tedavi seçeneklerini bir an önce veteriner eşliğinde yapılması gerekir. Bu şekilde kedinin tüylerinin de dökülmesi engellenecektir. Aynı zamanda kediler susuz kaldığı durumlarda da tüylerini dökebilmektedir. Bundan dolayı yeterli derecede su içmesini sağlayarak kedi tüylerinin dökülmesini engelleyebilirsiniz.

Kedilerin Tüy Dökmesi Engellenebilir mi?

Haberin Devamı

Kedilerin tüy dökmesi engellenebilir bir durumdur. Bunun için tüylerinin düzenli olarak taranması gerekmektedir. Bu tarama yöntemi tüy dökmesini engelleyecek olan en kolay yöntemlerden biri olarak bilinmektedir. Kedilerin tüy dökmesi bu şekilde önlenir ve kediler zaten taranmaktan da hoşlanan canlılar olarak bilinir. 

Yazarlar