Editörün Seçtikleri Keskin Color Arabesgue Serisi

Keskin Color Arabesgue Serisi

20.07.2016 - 16:28 | Son Güncellenme:

Keskin Color geleneksel Türk motiflerinden esinlenerek oluşturduğu Arabesgue Serisi’nde çiçek kesitleri ve tavus kuşu gibi figürleri kapağına taşıyor.

Keskin Color Arabesgue Serisi

Süsleme sanatları, milletlerin kültür ve sanat anlayışını gösteren faktörlerin başında yer alıyor. Süslemenin ana unsuru olan motifler ise bezeme sanatının temelini oluşturuyor. Bizim kültürümüz bu anlamda oldukça zengin örneklerle dolu. Keskin Color şimdi geleneksel Türk motiflerinden esinlenerek oluşturduğu yeni bloknot Arabesgue Serisi’nde çiçek kesitleri ve tavus kuşu gibi figürleri kapağına taşıyor. Kabartma tekniğinin sim ve taşlarla süslenerek kullanıldığı kapaklar, kullanıcısını adeta zamanda bir yolculuğa çıkartıyor.

Haberin Devamı

Geleneksel Türk motifleri, kültürel zenginliğimizin en değerli parçaları arasında yer alıyor. Özellikle taş, çini, ahşap, kumaş ve kitap süsleme gibi alanlarda karşımıza çıkan bu özel motifler şimdi Keskin Color’ın çok özel Arabesgue serisinde kendine yer buluyor. Keskin Color’ın bloknot serisinde derin anlamları ile çiçek kesitleri ve tavus kuşu motifleri öne çıkıyor. Geleneksel Türk motifleri arasında sık sık karşımıza çıkan tavus kuşu, cenneti anlatıyor. Karanfil deseni de ilkbaharı, temizlenmeyi, yenilenmeyi ve yeniliği temsil ediyor. Lale ise tasavvufta hem Allah'ın birliğini simgeliyor hem de bir dervişin dua edişindeki edayı andırdığı kabul ediliyor. Keskin Color’ın yeni serisinin kapağında söz konusu desenler; kabartma tekniği, renkli taşlar ve simlerle tamamlanıyor. Özel boyutları ile de bloknotlar rahatlıkla yanınızda taşıyabilmeniz için uygun.

Haberin Devamı

Keskin Color’ın Arabesgue Serisi seçkin kırtasiyelerde sizleri bekliyor…

Yazarlar