Püf Noktası Kestane kabuğundan ayrılmıyorsa bunu yapın! Kabukları kelebek gibi açılacak

Kestane kabuğundan ayrılmıyorsa bunu yapın! Kabukları kelebek gibi açılacak

28.12.2023 - 16:30 | Son Güncellenme:

Kış mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer alan kestane kabuklarından yerken kurtulmak çok zor. Bu yöntemi deneyerek kestane kabuklarından kolayca kurtulacaksınız. Piştikten sonra kestane kabukları kendiliğinden kelebek gibi açılacak.

Kestane kabuğundan ayrılmıyorsa bunu yapın Kabukları kelebek gibi açılacak

Soğuk kış günlerinin ev sevilen ve sağlıklı atıştırmalıklarından birisi de hiç şüphesiz kestane. Hem lezzetli hem de besleyicidir. Birçok vitamin ve minerali içerisinde barındırır. Kestane yaparken karşılaşılan problemlerin başında ise kabuğunun tam soyulmaması gelir. Bu durum kestane yerken eziyete dönüşebilir. Kestane kabuğundan tam olarak çıksın istiyorsanız bu yöntem tam size göre. Kabukları hemen açılıyor.

Haberin Devamı

TUZLU SUDA BEKLETİN

Kestanelerin kolayca soyulması için pişirmeden önce bazı işlemler yapmanız gerekir. İlk olarak, kestaneleri iyice yıkayarak temizleyin. Daha sonra, kestanenin bombeli tarafından x şeklinde kesin. Kesiklerin derin olmamasına dikkat ederek ancak kabuğu kesmiş olacak şekilde devam edin. Kestaneleri yarım daire şeklinde x şeklinde kestikten sonra, tuzlu su içinde bir saat boyunca bekletin ve ardından durulayıp kurulayın.

Kestane kabuğundan ayrılmıyorsa bunu yapın Kabukları kelebek gibi açılacak

SOYULMAYA HAZIR HALE GELİYOR

Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, kestaneleri kesik kısımları yukarı bakacak şekilde düzenleyin. Sonrasında, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin. Pişen kestaneleri sıcak tutmak için temiz bir mutfak havlusuna sarın; bu, soyulmalarını kolaylaştıracaktır.

Haberin Devamı

Kestaneler işlenecek kadar soğuduktan sonra, yaklaşık 5-10 dakika içinde, soyulmaya hazır hale gelecektir. Bu basit ama etkili yöntemle, kestanelerin kabuklarından kolayca ayrılabilir ve lezzetli bir atıştırmalık veya yemek malzemesi elde edebilirsiniz.

Yazarlar