Diyetler Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Sağlıklı Ve Kilo Aldırıcı Besinler Listesi

Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Sağlıklı Ve Kilo Aldırıcı Besinler Listesi

28.10.2021 - 17:02 | Son Güncellenme:

Özellikle kilo almakta sorun yaşayan kişiler, belirli besinleri tüketerek kolay bir şekilde kilo alabilirler. Ancak kilo almakta sorun alan kişilerin, en sık yaptığı hatalardan biri sağlıksız gıdalar yemeleridir. Sağlıksız gıdalar, kişilerin sağlığını da bozmaktadır. Ancak kilo almak isteyen kişiler sağlıklı gıdalar ile bu sorunu çözebilirler. Sizler için kilo aldıran besinler, sağlıklı ve kilo aldırıcı besinler hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Kilo Aldıran Besinler Nelerdir Sağlıklı Ve Kilo Aldırıcı Besinler Listesi

Yüksek kalorili gıdalar, kişilerin kısa süre içerisinde kilo almasına yardımcı olmaktadır. Özellikle zayıf olan kişiler sağlıklı, kalorisi yüksek gıdaları tüketerek kısa süre içerisinde kilo alabilirler.

Haberin Devamı

 

 Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

 

 Kalori ve besin değeri bakımından yüksek olan yiyecekler ile kişiler kısa süre içerisinde kilo alabilirler. Ancak bu gıdaların sağlıklı olması son derece önemlidir. Sağlıksız gıdalar, bağışıklık sistemini kötü etkilemektedir. Kilo durumu, kişinin yapısına göre değişiklik göstermektedir. Herkesin yapısı farklıdır. Bundan dolayı bazı kişiler kilo almakta zorlanabilir. Özellikle hızlı metabolizmaya sahip olan kişilerin kilo alması son derece zordur. Kilo almayı sağlayan besinler ise şu şekildedir;

 

Fıstık yağı, soya yağı, zeytinyağı, kanola yağı gibi bitkisel yağlar yüksek kalori içeren besinler arasında yer almaktadır. 

 

Özellikle hayvansal yağlar kişilerin kısa sürede kilo almasına yardımcı olmaktadır.

Haberin Devamı

 

Kuruyemişler, hızlı bir şekilde kilo almanıza yardımcı olur bununla beraber protein açısından da vücudunuza destek sağlar.

 

Fıstık ezmesi kalori açısından son derece zengin bir yapıya sahiptir ayrıca içerisinde yağ bulundurmaktadır.

 

Bitter çikolata hızlı bir şekilde kilo almanıza yardımcı olacaktır bununla beraber sağlıklı bir şekilde kilo almanıza fayda sağlar.

 

Tahin, peynir yağ oranı yüksek olan yiyecekler arasındadır bu yiyecekler sayesinde kısa süre içerisinde kilo alabilirsiniz.



 Sağlıklı ve Kilo Aldırıcı Besinler Listesi

 

 Sağlıklı bir şekilde kilo almak oldukça mümkündür. Özellikle protein, vitamin ve kalori açısından zengin olan besinleri tüketerek kısa sürede sağlıklı bir şekilde kilo alabilirsiniz. Kilo almak için yiyebileceğiniz besinler şu şekildedir;

 

Kuru üzüm, kuru kayısı, keten tohumu.

 

Yumurta, patates, tereyağı.

Hindistan cevizi ve sütü.

 

Balık yağı, kuzu ciğeri.

 

Esmer pirinç, susam, fındık yağı, yulaf ezmesi.

 

Tam buğday ekmeği, ceviz.

 

Üzüm suyu, elma suyu, ananas suyu.

 

Yazarlar