Sağlık Kilo Vermeye Yardımcı Besinler Ve Yiyecekler Nelerdir?

Kilo Vermeye Yardımcı Besinler Ve Yiyecekler Nelerdir?

03.11.2021 - 01:41 | Son Güncellenme:

Doğru beslenerek ve spor yaparak ideal kiloya ulaşmak herkesin hayalidir. Vücuda giren her besinin vücuda ayrı ayrı faydası ve zararı vardır. Özellikle de kış aylarında alınan kilolar yaz aylarına girmeden hemen önce verilmeye çalışılıyor. Kilo vermeye yardımcı besinler ve yiyecekler nelerdir sizler için derledik.

Kilo Vermeye Yardımcı Besinler Ve Yiyecekler Nelerdir

Gündelik hayatta yediğimiz ve içtiğimiz şeyler kilo alıp vermemizde çok önemli bir rol oynar. Doğru bir diyet listesi ile birlikte pek çok insan kilo vermek için farklı yöntemler deniyor.

Kilo Vermeye Yardımcı Besinler ve Yiyecekler Nelerdir?

Zayıflamak bazı kişiler için kolayken bazıları içinse oldukça zorlu bir süreçtir. Sağlıklı bir şekilde zayıflamanın en önemli kuralı ise dengeli beslenmek ve spor yapmaktır.

Dengeli beslenmede en önemli rol oynayan besinler ise, süt, et, balık ve yeşil sebzelerdir. Aynı zamanda suyu yanınızdan hiç eksik etmemeniz gerekiyor. Herkesin kilo alıp verme şekli ise oldukça farklıdır. Bazı kişiler spor yapar bazıları ise, diyet uygulayarak zayıflamayı tercih eder.

Spor yapmak ve sıkı bir diyet uygulamak zayıflamada çok işe yarıyor. Yediklerinize ve içtiklerinize dikkat ederek sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz. Zayıflamaya yardımcı olan yiyecek ve içecekler ise şunlardır;

Haberin Devamı

Günde en az 2-2,5 litre kadar su içmek,

Yeşil çay ve beyaz çay tüketmek,

Meyve ve sebze tüketimine ağırlık vermek,

Çorba içmek,

Yemeklerinizde hafif yağları tercih etmeniz gerekir. (sızma zeytinyağı, avokadodaki yağı ve Hindistan cevizi yağı)

Şekersiz yiyecek ve içecekler tüketmek,

Tuzsuz ve yağsız beslenmek,

Et, tavuk, balık, süt ürünleri tüketmeniz gerekir.

Zayıflama Sürecine Yardımcı Olan Besinler

Zayıflama sürecinde özellikle de daha çok tok tutan lifli besinler tüketmek gerekir. Tok tutan ve zayıflamaya yardımcı olan besinler arasında ise; yulaf, avokado, fındık, elma, armut, yoğurt ve ceviz, haşlanmış yumurta, yeşil çay, şeker yerine tarçın yer alıyor.

Kilo verirken yağ yakmak metabolizmayı önemli ölçüde hızlandırıyor. Yağ yakıcı bir diyet bir tane olamaz. Ama yağ yakımını destekleyecek olan yiyecek ve içecekler vardır. Yağ yakan besinler arasında ise, lif oranı, yüksek yeşil sebzeler, yumurta, balık, kuruyemiş, yeşil çay yer alıyor.

Yazarlar