Geri Dön

Sıcak helva tarifi

Fırında helva balıktan sonra servis edilmesiyle meşhurdur. Bu yüzden helvayı kış tatlıları arasında sayabiliriz. Tahinli helvanın fırınlanması fikri daha ilk duyuşta akıl çelmeye yetiyor. Yoğun tadıyla önünüze karşı koyması güç bir lezzet çıkıyor. Balık sofralarının mutlu sonuna çok yakıştığından olsa gerek, balık restoranlarının menüsünde rastlanıyor fırında helvaya. Genellikle kiremit güveçte, üzeri fındık, fıstık ve dondurma ile süslenerek hazırlanıyor. Siz de evinizde basit yöntemlerle fırında sıcak helva yapabilirsiniz. İşte kış tatlılarının vazgeçilmezi fırında sıcak helva tarifi...

Sıcak helva tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-300 gram tahinli helva (fıstıklı, sade ya da dilediğiniz çeşit)
-1 yemek kaşığı
-Limon suyu
-1 çay bardağı süt
-1,5 tatlı kaşığı tereyağı

Sıcak Helva Nasıl Yapılır?

-Helvayı küp küp doğrayın. Bir kabın içerisine alın.
-Üzerine sütü, oda sıcaklığındaki tereyağını, limon suyunu ilave ederek çatal yardımıyla ezin ya da blenderdan geçirin.
-Hazırladığınız karışımı orta boylarda ya da küçük boylardaki güveç ya da ısıya dayanıklı kapların içerisine pay edin.
-190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber