Püf Noktası Kıymalı Pide Kaç Kalori? Kıymalı Pidenin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Kıymalı Pide Kaç Kalori? Kıymalı Pidenin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

23.10.2021 - 15:57 | Son Güncellenme:

Kıymalı pide, gün içerisinde sıklıkla tüketilen yiyeceklerden biridir. Özellikle farklı yörelerin getirmiş olduğu damak tatlarını bünyesinde barındırmaktadır. Anadolu'da eski zamanlardan beri tüketilmekte olan kıymalı pide severek yenilmektedir. Severek yenmesinin yanı sıra kalori ve besin değerleri de oldukça merak edilir. Kıymalı pide kaç kalori? Kıymalı pidenin protein, vitamin ve besin değerleri nelerdir detaylarıyla derledik.

Kıymalı Pide Kaç Kalori Kıymalı Pidenin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Kıymalı pide, kilo almak istemeyenler için önerilmemektedir. İçerisinde yüksek miktarda karbonhidrat içermekte ve glisemik indeksi bakımından önemli bir besin kaynağıdır. 

Haberin Devamı

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

100 gramlık kıymalı pidede yaklaşık olarak 209 kalori bulunmaktadır. Bir orta porsiyon kıymalı pide yaklaşık 170 grama tekabül eder ki bu da 356 kalori demektir. Aynı zamanda kıymalı pide bir et, iki değişim yağ ve üç dilim ekmeye tekabül etmektedir.

Bu nedenle diyet yapan kişiler kıymalı pide tüketme noktasında dikkat etmeleri gerekmektedir. Özellikle diyet yapan kişiler kıymalı pideyi mümkün olduğunca az yemeli ve yedikten sonra da bol bol spor yapmalarında fayda vardır.

Kıymalı Pidenin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri Nelerdir?

Kıymalı pide içerisinde yüksek derecede besin değerlerine sahip bir besindir. Bu bakımdan 100 gramlık bir kıymalı pidenin besin değerlerini şu şekilde sıralamamız mümkündür:

Haberin Devamı

 - 209 kalori,

 - 24.5 gram karbonhidrat,

 - 1.6 gram lif,

 - 8.2 gram protein,

 - 8.5 gram yağ,

 - 15.8 miligram kolesterol,

 - 35.8 iu A vitamini,

 - 5.7 miligram C vitamini,

 - 158.8 miligram potasyum,

 - 26.1 miligram kalsiyum ve 

 - 1.1 miligram demir içerir.

 

Yazarlar